Najdi forum

Problem z desnim ramenom

Pozdravljeni!
Sedaj že nekaj časa (pribl. 2 meseca) čutim v desnem ramenu neprijetno bolečino. Pojavlja se pri nenavadnih položajih roke. Recimo, ko je roka iztegnjena nad glavo in jo hočem potisniti malenkost nazaj (kot npr. pri servisu v tenisu ali odbojki). Pri počasnih gibih vse skupaj niti ni tako moteče. Bolečina se pojavi, če so gibi sunkoviti. Predvsem me to moti pri igranju košarke, kjer ne morem izvajati določenih gibov z roko oz. jih lahko vendar rama prav neprijetno zaboli. Pred parimi dnevi sem igral le-to. Pred tem sem se ustrezno ogrel in raztegnil. To omenjam zaradi tega, ker je med igro bila bolečina prisotna, naslednja dva dneva, še posebno drugi dan pa bolečine takorekoč nisem več čutil. Sedaj je že spet vse po starem. Ni moteče pri vsakdanjih opravilih, pri sunkovitih gibih, se pravi pri športu, se bolečina znova pojavi. Omeniti moram še, da se pri rotaciji ramena na vsake toliko zasliši določeno pokanje oz. “škržanje”. Zanima me ali imam kaj nategnjeno v ramenskem obroču ali je samo sklep premaknjen?
Sem tudi v dilemi ali naj grem k splošnemu zdravniku ali h kiropraktiku?

Lep pozdrav in najlepša hvala za morebitne odgovore!

Ocenjujem, da vaša težava ne izvira iz samega ramenskega sklepa ampak je pogojena z veznim aparatom sklepa. V teh primerih se dovolj pogosto dogaja, da se bolečine pojavljajo ob sunkovitih gibih ali skrajnih položajih sklepa. Tipičen za to domnevo je tudi razvoj bolečine. V kolikor sklep ni bil nikoli poškodovan, je delni vzrok mogoče iskati tudi v vratnem delu hrbtenice.

Lep pozdrav,

Ne priporočam kiropraktika,ampak obiščite fizioterapevta,ki bo stestiral skeletno mišični aparat,ko ugotoviš težavo je terapija preprosta,s samo manipulacijo pri kiropraktiku ne bo nič bolje,saj mišično vezivni aparat rabi manualno obravnavo od prečno frikcijske masaže do raztezanja mišic,živčevja ter mobilizacije sklepa.lp franc gazvoda viš.ft

New Report

Close