Najdi forum

Problem s trebusnimi misicami

Moj problem je ‘mialgija’ to mi je tudi povedal zdravnik. Kaze, da sem prevec napenjal misice in imam zdaj nekoliko asimetricen trebuh (levo strah trebuha imam nekoliko oteklo), na desni strani vsakokrat, ko kihnem, me zaboli, ce sem skljucen (se pravi, da sem moram vsakokrat skunkovit vzravnat ko kihnem) da me ne zaboli. Z oteklostjo leve strani trebuha imam opravka ze vec kot 1 leto. Kaj bi bilo treba storiti? Zdravnik pravi, da bom minilo samo od sebe, morda dve ali tri leta, toda rad bi slisal se kako drugo mnenje, bodisi za problem na levi kot na desni strani trebuha. Hvala!

Luka,

Žal do sedaj še nisem imel opravka s podobnim primerom kot je tvoj. Prvič tudi slišim za kaj takšnega. Tudi nisem zdravnik, da bi svetoval v takšnih primerih in postavljal kakšne diagnoze.

Jaz bi na tvojem mestu obiskal še kakšnega drugega zdravnika oz. poiskal ustreznega specialista, športnega zdravnika in fizioterapevta… ker obstajajo načini, kako telo hitreje rehabilitirati. Večina športnikov, po operaciji kolena lahko miruje le zelo malo časa, zelo kmalu oz. čimprej morajo začeti z rehabilitacijo. Počitek in popolno mirovanje ni vedno najboljša rešitev, včasih je treba telesu pomagati in ga vzpodbuditi k začetku določenih procesov…

Lep primer so nogometaši… čim jih operirajo (npr. kolenske vezi), že morajo na fitnes izvajti fizioterapijo. Pri tebi vseeno gre za določeno oteklino, ki naj bi bila posledica mišičnega krčenja… kar celotno zadevo zakomplicira. ampak zagotovo je kakšna oblika fizioterapije, ki bi bila tudi zate primerna. Jaz bi na tvojem mestu poiskal specialista za te reči, pa fizioterapevta… obisk še kakšnega zdravstvenega centra, kjer zdravijo športnike bi tudi bil smiseln.

Hkrati pozivam vse obiskovalce foruma, ki lahko Luki, nudijo kakšne dodatne informacije, ki bi mu prišle prav… da jih napišejo in jih bom objavil.

LP,
Goran

New Report

Close