Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Problem s kožo

Problem s kožo

Pred časom so se mi okoli nosu pojavili izpuščaji – nekakšni majhni mozoljčki, ki so čez nekaj časa počili in nato je na tem mestu nastala kot nekakšna luskavica in pojavljala se je srbečica. V lekarni sem dobila kremo Lotiderm, ki mi je stanje umirila in navidez pozdravila. Ker sem sumila, da mi ne odgovarja določen kozmetični izdelek, sem si mesec dni kožo čistila samo z vodo ter kritične predele (kjer so se mi prej pojavili izpuščaji) zjutraj in zvečer mazala samo s kremo. Po približno enem mesecu sem prenehala z uporabo te kreme in stanje se je ponovno poslabšalo – s tem, da imam zdaj izpuščaje že okoli ustnic, po bradi in vse okoli nosu. Če se ne namažem s kremo, se stanje noče izboljšati, zato vas sprašujem, ali lahko ocenite, kaj se dogaja z mojo kožo oziroma ali mi priporočate obisk pri dermatologu.

Hvala!

Tina

Lep pozdrav!

Odgovoril bom na vaše vprašanje, čeprav je že dolgo od postavitve vprašanja, ter je bilo postavljeno preden sem sam začel odgovarjati na tem forumu.
Zmotil me je namreč Lotriderm: to je kortikosteroidna krema, ki se na obraz ne sme uporabljati – ali pa vsaj ne dolgo, predvsem pa se ne sme izdati v lekarni brez recepta!!

Glede vaše bolezni pa menim, da gre za Perioralni dermatitis, ki se zdravi s tabletami in ne z mazili.
Svetujem pregled pri dermatologu!

lep pozdrav

prim. Boris Kralj, dr. med

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close