Najdi forum

problem pred sexom

Pozdravljeni!

Imam naslednji problem..

S fantom sva skupaj 1 leto in pol.Jaz sem stara 21 let on pa je 9 let starejši od mene. Imava se rada in vse štima kolikor tok (se tudi sporečeva tu pa kdaj samo ne vpliva na najino zvezo…), samo nevem kako naj gledam na njegov problem s penisom. Jaz sem namreč njegova prva resna punca,imel je pred mano punco s katero sta bila skupaj 1 mesec potem pa ga je pustila ker je imel isti problem kot zdaj (ni se mu dvignil penis) zdaj imava te probleme tudi v najini zvezi.

Na začetku najine zveze je bilo zelo hudo saj sva rabila pol leta da se je sprostil in začel vživat v sexu in posledično se je tudi penis navadil in se dvignil ko je bilo potrebno. Ta “sreča” je trajala nekaj časa,sedaj pa se je problem zopet pojavil,po enemu letu in pol se njemu spet ne dvigne pred sexom in uplahne. Imel je tudi stresno življenje in nisva sexala 3 tedne zaradi stvari ki so se dogodile.
Jaz si neizmerno želim njegove ljubezni in dotikov vendar pa se bojim da bo ta problem še naprej prisoten. Saj se je zgodilo sedaj že 2x..ni mi problem počakat in sem ga razumela samo se sprašujem če bo po vsakemu živčnemu izpadu zopet prišel problem s penisom. Prvič ko se je zgodilo pa je mene v jezi okrivil da sem debela (čeprav nisem..sem prav sexy…) in da potrebuje spremembo,da ga ne vzburjam.Kasneje ko se je “ohladil” se je opravičil in priznal da je govoril neumnosti in da ga še zmeraj privlačim.Naslednji dan ko sem prišla do njega sva zopet probala in zopet je bil isti problem-da se mu ni dvignil. Kljub moji sexy opravi in temu da sem se potrudila da bi mu ustregla.Nevem kaj naj si mislim..

Sedaj se sprašujem..sem res jaz una ki ga ne vzburja ali je problem v njegovi psihi oz karkoli ?? Imam ga zelo rada in ne bi zaradi te stvari ki meni osebno zelo pomeni v zvezi,končala z njim samo nevem kako bo to vplivalo na naju ker se zaradi tega oba obremenjujeva in sekirava.Jaz pa si tudi ne želim imeti partnerja ki mi ne bo mogel nuditi tistega kar jaz potrebujem in želim.

Hvala za vaše nasvete in odgovore

Lp

Spoštovani!

O vplivu stresnih dogodkov na erekcijo smo na tem forumu že kar nekaj pisali. Zato vam priporočam ogled prispevkov kakšno leto nazaj.

Za »ohladitev« vzburjenosti je lahko več razlogov. Vsekakor ni vzburjenost nekaj, kar nastane zaradi dražljaja izven nas, ampak je vzburjenje v nas. Tako nima smisla razmišljati o tem, da je nekaj na vas »narobe«, če se partner ne vzburi – tudi če on tako trdi.
Res se vzburjenje lahko začne z zunanjim dražljajem, vendar je tudi notranja potreba in funkcioniranje vzburjenja je zelo zapleteno v povezavah med fizičnim in psihičnim.
Poleg tega pa gre tudi za medsebojni odnos.

Vašo zgodbo vidim bolj kot spremembo iz faze zaljubljenosti v fazo realnega odnosa. Ko zaljubljenost mine, nastopijo vsakdanje zadeve in zelo pomembno je, kako ohranjamo partnerski odnos živ. Kako znamo deliti vsakdanje zgodbe, kako se slišimo in smo slišani. Kako znamo upoštevati svoje in partnerjeve potrebe. In še veliko pomembnih zadev. O tem se je potrebno znati pogovarjati, sicer nas dodatni zunanji stresni dogodki hitro privedejo v stanje, ki ga opisujete.

Na spletni strani http://www.vezal.si si lahko o tem več preberete, tudi o treningih Modri ključ in brezplačni Okrepčevalnici, ki so namenjeni prav temu.

Lep pozdrav,

New Report

Close