Najdi forum

PROBLEM-PREBAVA

Pozdravljene!

Sem v 16 tednu svoje druge nosečnosti. Do sedaj sem imela urejeno prebavo
pred enim tednom pa sem nenadoma dobila drisko, ki se je zopet ponovila tudi danes. Probleme s prebavo sem imela tudi pred nosečnostjo in takrat mi je gastroentereolog postavil diagnozo razdražljivega črevesja. Ker vem da nosečnice običajno muči zaprtost me ta moj problem zelo mori. Ali je katera imela podobne težave ? Kako ste jih rešile ? prosim, oglasite se !

L.P.

malo drugačno vprašanje koliko časa si rabila za zanositev

Tako kot prvega otroka sem tudi sedaj zanosila TAKOJ!

L.P.

Vsake driske seveda ne moremo pripisati diagnozi “razdražljivega črevesja”, če pa se pojavi v nosečnosti pa niti ne smemo. Večino drisk namreč povzročajo mikroorganizmi (virusi, bakterije in paraziti). Če se pojavi driska, je potrebno opraviti mikrobiološki pregled blata zaradi ugotovitve morebitnega mikrobiološkega povzročitelja. O nadaljnjem ravnanju se seveda kasneje posvetujemo z izbranim zdravnikom in ginekologom.
Driske v nosečnosti (in tudi sicer) najbolje preprečujemo z zdravim načinom in vrsto prehranjevanja. Hrana naj bo dobro prekuhana, termično obdelana. Hrana, ki jo uživamo surovo, mora biti izjemno dobro oprana, južno sadje pa seveda lupimo. Nekaterim vrstam presne hrane ali hrane, ki je samo pasterizirana, pa se moramo v nosečnosti izogibati (nekateri mehki siri, suhomesnati izdelki, tatarski biftek). Več o tem boste našli tudi, če boste pobrskali po odgovorih dr. Pušenjaka na Forumu Ginekologija. Pozdrav!
Nina

ŽIVJO!
TUDI JAZ SEM DRUGIČ NOSEČA (35 TEDEN) IN ŽE CELO NOSEČNOST IMAM PROBLEME S PREBAVO. ZAČELO SE JE V 17 TEDNU IMELA SEM TUDI KRČE MATERNICE. GINEKOLOG MI JE PREDPISAL BUSKOPANE. NATO SEM IMELA DRISKE KAR POGOSTO, DOKLER NISEM V 27 TEDNU PRISTALA V PORODNIŠNICI, ZARADI DEHIDRACIJE OTROKA?! VSAJ TAKO SO MI REKLI. REKLI SO MI TUDI, CITIRAM: JA GOSPA, KJE STE PA HODILA TOLIKO ČASA.
ODKRILI NISO NIČ, SAMO DA BO NAJBRŽ OTROK ZARADI TEGA BOLJ MAJHEN?!
PA ŠE TA NASVET SO MI DALI: VELIKO PIT!
DRUGEGA PA NIČ.
RENATA

Živjo, Renata !

Kako se počutiš sedaj, ko si pri koncu nosečnost? Si se z zdravniki morda dogovorila z kakšne preglede črevesja po porodu ?
Oglasi se mi še, kajti izgleda, da sva sami s takimi problemi!

Lep pozdrav!

New Report

Close