problem
Tu smo, da se spodbujamo. Oprosti, če ti nisi tako navadna mamica, da bi kdaj imela težave z motivacijo ali pa imela kdajkoli občutek, da – kljub vsej pripravljenosti na težave in zadrege – ne moreš več. Verjemi, ne poznam tako perfektnega starša, ki ne bi vsaj v enem hipu svojega starševstva pomislil, da bi bilo prav fino, če bi otrokom lahko dal ven baterije, da bi bil mir!
Se opravičujem, da komu težimo z našimi težavicami in prebliski – smo mamice, ki imamo rade svoje otroke, hkrati pa smo čisto navadne ženske, ki potrebujemo tudi ramo za zjokat. In je velikokrat takoj lažje. Ti pa nehaj kritizirati, če nisi nikoli občutila nobenega problema in nobene krize v vsem svojem starševskem življenju. Ker potem ne veš, kako je.
T.
Živjo dekleta!
Tudi jaz sem študentka 4. letnika, še nekaj izpitov pa diploma, pa 10. tednov sem študentka.
Ko se okoli pogovarjam z ljudmi, se vsi čudijo, joj, študentka, šele 23. let stara pa sej še nisi zrela.
Ampak midva s fantom sva enostavno čutila, da je sedaj pravi trenutek za najino dete. Tega tudi nihče ne razume.
Mene z optimizmom navdajajo sošolke mamice (sem pač s Pedagoške fakultete), kar 8 jih je, ki študirajo, celo bolj pridno kot me, ki skrbimo samo za svoje potrebe. Saj ne rečem, da bo težko, ampak enostavno si ne morem predstavljati, da bi morala na otroka čakati še 4-5 let, da bi imela službo, …
Uživajte, dekleta. Pa le pogum!