Najdi forum

Pozdravljeni!

Zadnjič sem bila pri zobozdravniku in mi je vzela odtis za nov zob. To me tako moti, da sem komaj zdržala, ko mi je že pred leti delala. Sedaj pa me je bilo prav sram, ker nisem zdržala. Šele tretji poskus je uspel. Posebno zg. odtis me moti, ker se dotika neba. Ali je kakšen način, da lažje to prestaneš? Meni gre na bruhanje. Tudi dihanje skozi nos mi ne pomaga. Sama nase sem bila jezna. Tudi na splošno trpim pri zobozdravniku in mi je kar slabo in kar naprej nekaj požiram, čeprav imam sesalec. Imate nasvet za takega strahopetca?
Hvala za odgovor.

Spoštovana lora,

vaše težave vas pa res ne uvrščajo med strahopetce. Kakšnih posebnih nasvetov pa, žal, za vas nimam.
Predvsem ne smete razmišljati, da vam bo voda prišla v grlo, ker je to, če dihate skozi nos, nemogoče (poskusite hkrati pogoltniti slino in vdihniti). Prosite zobozdravnico, če pri delu v zgornji čeljusti uporablja veliki sesalec, ki ga prislonimo k zobu in potem voda sploh ne šprica v ustno votlino. V spodnji čeljusti težav z vodo verjetno nimate.
Pri odtiskovanja pa se čim bolj skoncentrirajte na kaj lepega in ne razmišljajte o materialu. Dihanje skozi nos (počasno, umirjeno) je res tisto, ki pomaga. Pomaga tudi, če se nagnete naprej.

New Report

Close