Najdi forum

Pozdravljeni!

Nikoli si nisem mislila, da bom kdaj uporabila ta forum. Rabila pa bi nasvet, ker ne vem, kako ravnat v mojem primeru. Imela sem sestrično, ki smo jo pokopali prejšnji teden. Ona pa ima sina, za katerega sem izvedela, da se drogira. Nič ne vem kaj ima. Videla sem ga malokrat-star je okoli 27 let, ker nismo imeli preveč stikov, ker sestrična sama ni hotela. Včeraj pa se pojavi pri meni in me prosi za denar do petka. Bila sem zelo presenečena, kako se je spomnil name in brez problema prosil za denar- ne veliko 3000 sit, za bencin. Povedal je, da oče noče imeti stikov, sestra pa tudi ne preveč. Imeli so stanovanje in so ga prodali, ko je sestrična še živela, ker je mislila kupit hišo. Sedaj pa me on sprašuje, kako bi prišel do denarja. Vse skupaj mi ni prav nič všeč in me zelo skrbi. Sedaj bom počakala do petka, kaj bo storil. Kako naj mu povem, da jaz ne bom posojala denarja? Zdravil pa se je tudi v Polju in mi je rekel, da sedaj jemlje apaurin. Ali mi lahko svetujete, kako naj se s takim človekom pogovarjam, da ne bom kaj naredila narobe oz. da bom imela mir pred njim. Mislim, da je tudi moja sestrična obupala nad njim, saj ni umrla zaradi bolezni. Jaz imam sama družino in oba bolna starša in kup dela in res ne rabim še en problem več.

Res bi bila vesela za kakšen nasvet. Hvala!

Lep pozdrav!
No upam, da vam je v tem času že vrnil denar. Kako ravnati, da ne bo zahajal k vam je težko reči. Če vam sedaj ne bo vrnil denarja je to lahko zelo elagantna rešitev, ker boste imeli argumente. Najbolje pa je, da mu razložite dano situacijo. Povejte mu, da se zavedate, da je zasvojen in da kot tak nima pri vas ničesar iskati. Če mu hočete pomagati, pa mu lahko rečete, da bo ponovno dobrodošel, če se odloči za zdravljenje v komuni.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

New Report

Close