Problem
Spoštovani, ali je kdo imel podoben primer?! Spraševal sem že na nekem spodnjem forumu, pa ne dobim odgovora…
Obrazložil bom, kar se da na kratko.
Aprila letos sem bil operiran – radikalna prostatektomija, zaradi carcinoma prostate, ki pa ni bila radikalna in je operater predlagal nadaljnje zdravljenje z obsevanjem. ker so bili robovi pozitivni. Dokumentacijo je poslal na onkološki inštitut. češ. da bom o obsevanju obveščen. Čakam šest tednov, kolikor je menda čakalna doba, pa nič in nič. Mine dva meseca in pokličem operaterja, ker je ta precej daleč – Slovenj Gradec. Tudi on mi zatrdi, da ni dobil nobenega obvestila in naj se poizkusim sam informirati na institutu. Tam mi zatrdijo, da nisem na nobeni čakalni listi, ne v računalniku ali dokumentih – potem se spomnijo naj pokličem urologa dr K… Ta mi končno pove, da je njegovo mnenje in mnenje konzilija, da ni potrebno nadaljnje zdravljenje. Bil sem v dvomih, kaj se sploh dogaja, ker ni bilo nikjer pismenega mnenja. Moj zdravnik me je poslal na pregled v Diagnostični center Bled, saj je bilo moje psihično stanje vedno bolj omajano. V centru pa so spet zahtevali mnenje inštituta (7 mesecev po operaciji). Ponovno kličem dr K…, ki me prepusti, menda, administratorki… Pri njih ni nobene dokumentacije, niti nisem zaveden in da sem moral dobiti mnenje, a mnenja ni nikjer – tudi v Sl. Gr. ne. Ponoven klic k dr K, kjer mi neka ženska reče, da nimam niti evidenčne številke, naj se pač oglasim pri njih na pregled in bom dobil mnenje… Malo, če ne precej, čudno vse skupaj. Kaj naj storim?!
PS Izvidi, zdajšnji, so k sreči še kar ugodni. (PS 0.04)
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Zdravje je vse
Nikka, pozdravljena!
Kje pa je ta varuhinja človekovih pravic – menda nekje na Štajerskem – sam sem pa z Jesenic.
lp Ladislav!
http://www.pisteljstvo.com
Oj!
Zberi vse izvide, ki si jih dobil pri vseh teh pregledih (ali jih zahtevaj, ce ti jih se niso poslali) in se oglasi pri izbranem zdravniku, da ti jih razlozi, ker se odgovor na tvoje vprasanje utegne skrivati v njih, predvsem kar se tice obsevanja/neobsevanja. Lahko ti bo povedal tudi, kaj Ž(ce sploh kaj) manjka…npr histoloski izvid materiala, ki so ga ob operaciji sigurno odvzeli…. Samo tako bos lahko ugotovil, ce te sploh caka obsevanje in kaj se je dogajalo se po tistem, ko si odsel z operacijske mize. Vsak pregled in vsaka operacija ima svojo dokumentacijo, ki jo moras imeti (ti ali tvoj zdravnik!!)
Lep pozdrav, A.