Najdi forum

Problem?

Prosila bi vas za mnenje

Po dolgih letih odlašanja /finance/ se lani le pripravim na puljenje,menjanje zob-protetiko.Izbrana zobozdravnica mi je seveda naredila predračun,nekaj je celo šlo skozi zzzs,ostalo za doplačilo Predno je začela s protetiko,mi je zdravila zgornjo trojko,ki je že prej bila večkrat zdravljena.Po svoji presoji /seveda zaupaš/ je naredila nosilni mostiček ravno na to trojko,ker bi se drugače težko izšlo. Po 6 mesecih me je ta trojka začela boleti, sledilo je vrtanje,zdravljenje…pol leta,dokler neke noči nisem preživela pravi pekel zobobola, bila sem tako otečena,da nisem mogla odpreti očesa. No, k sreči je bila zjutraj v službi in mi je le predpisala antibiotik ter me naročila na pregled k zobozd.kirurgu. Ker pa nisem zdržala dalj kot do naslednjega jutra, sem obiskala kirurga in ga prosila naj me takoj vzame,drugače se mi res zmeša. Ko je videl stanje me je takoj pripravil na operat.poseg, vmes pa dobesedno preklel zobozdravinika,ki mi je osel šel delat nosilec na že prej zdravljen zob,torej mojo trojko.Ni bilo druge možnosti,kot da razreže protetiko-mostiček in mi izpuli trojko.
Sedaj sem brez zob od trojke naprej, ni še minilo leto dni od protetike,zobozdravnica pa noče slišati,o reklamaciji,ki traja 1 leto,pravi da je to samo na protetiko in ne na to,da je mene bolel zob. To, zakaj je šla delat na bolani zob,pa jo seveda ne zanima. Seveda sem za protetiko vzela kredit,ki še leta ne bo odplačan,sedaj pa sem brez zob zgoraj,služba pa je takšna,da ne dovoljuje neurejenosti.
Edina možnost,da nadomesti sedaj izgubljene je seveda le implantant in cena za enega 1400e minimalno.Meni pa manjkajo 4 zobje,torej 1400e+3 zobje
Kaj sploh lahko storim?

katja

Pozdravljeni,

dovolite mi najprej, da izlijem svoj srd nad kirurgom, ki je (zopet?) presojal področje dela o katerem ve toliko ali malenkost več kot navaden zdravnik. Naj vam predstavim poljudno: kirurg blati arhitekta, ker se je hiša sesula, razlog za sesutje pa je bil v potresu.Vsa korist je bila v tem, da vas izguba mostička še bolj pekli. Če sem vas prav razumela, vam spredaj manjkajo sekalci, torej je bila edina možnost (razen implantatov), da se vam v most vključi trojko. Če bi vam zobozdravnica izpulila trojko kar a priori, bi bila to strokovna napaka, saj je trojka vogalni in za statiko mosta neprecenljiv zob. Za nadomestitev trojke bi morala uporabiti dva zoba, tako bi bil most še daljši in dražji, statično pa še vedno vprašljiv. Več koristi bi naredil kirurg, če bi vam trojko operiral in naredil apikotomijo (seveda če je bilo to možno).
Mislim, da ste z zobozdravnico v kratkem stiku, ker ste vi po neumestnem in napačnem mnenju kirurga verjetno k njej pristopili preveč agresivno. Pojdite nazaj k njej, razložite ji situacijo, morda bosta le našli skupno pot: tehnik naj da malo popusta, ona na svoje delo, ta kirurg pa naj vam s popustom vstavi implantate.
Cenejše alternative razen morda proteze žal nimate.
LP

New Report

Close