Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija problem

problem

Že kakšno leto ne najdem vzroka mojim tezavam z bolečinami v presredku. Obiskal urologa in vse je bilo bp, opravil uz abdomna in uz testisov vse bp. Opravil MRI ledvenokrizne in je pokazal schmorlove hernije, in začetne deg sprememmbe diskusov. Opravil pregled pri proktologu in vse bp ( rektalni pregled, pregled blata in analni ultrazvok) Proktolog ki me je pregledal in potipal presredek je napisal

Ugotavljam pa bolečo sečnico v bulbopenilnem delu, secnica je mobilna, rezistenc ne tipam

Naj omenim da sem pred 1 letom pri urologu opravil bris sečnice in bil dogovorjen če bi bil pozitiven me bojo obvestili, če pa bo vse bp pa me ne bojo obvestili. Obvestila nisem dobil se praavi da je bil bris bp. Težav z odvajanjem vode nimam, peče me nić ne. Samo boli me presredek in do začetka peniza, to samo občasno. Kaj bi lahko bilo narobe z sečnico da me boli tri mesece, če sem sportno aktivem me začne boleti še bolj. To traja skoraj tri leta. Presredek me boli tudi na otip če protisnem, boli me tudi v mirovanju, če nosim kakšne oprijete spodnje hlače me boli še bolj. Imte kakšen predlog ki bi mi pomagal . Naj obiščem kakšnega privat urologa in grem do njega na pogovor z vsemi izvidi ki sem jih pridobil- Kaj mislite v tem predelu je samo še medenica

Spoštovani!

Gotovo kontrolni pregled pri, kot navajate, “privat urologu”, ne bi škodil.

MR je bil opravljen za hrbtenico, ne pa za predel, kjer imate težave (mehka tkiva ob rektumu), vendar je vprašanje, kdo v Slo ima izkušnje s tem in še ena stvar, glede na opravljen UZ in pregled proktologa je malo verjetno, da bi “magnet” karkoli našel. Ne rečem pa, da ga ne bo smiselno opraviti, če se bo stanje slabšalo, po predhodnem ponovnem posvetu pri proktologu, na primer čez leto dni ali če bi se stanje poslabšalo.

Predvsem pa bi proporočil ukrepanje v zvezi z utesnitvenimi oziroma kroničnimi bolečninskimi simptomi pudendalnega živca. Gre predvsem za fizikalno terapijo, tako s pomočjo aparatov kot same vaje, za katere je znano, da lahko pri nekaterih vplivajo na prag bolečine. Seveda pa lahko napačne vaje napravijo bolečino hujšo. Verjetno bo nekaj treba preizkusiti in najti tiste, ki vam pomagajo. Nekaterim pomaga jačanje mišic, drugim raztezanje. Raztezna vaja je na primer sklanjanje in dotikanje prstov na nogah. Drug primer je pritiskanje kolena na prsi leže na hrbtu. Sedenje v položaju “lotusa” in potiskanje glave navzdol… Raztezanje naj ne traja predolgo in se opravlja večkrat prek celega dneva.
Ali kolesarite? Kakšen sedež uporabljate? Ali ste ga zamenjali?
Ali ste preizkusili akupunkturo pri različnih akupunkturologih?
Ali ste preizkusili kiropraktične intervencije? Ali so kaj pomagale?
Kako vpliva savna in kako različne masaže?
Lokalno hlajenje?
Joga?
Ali so vam različni fizioterapevti opravljali sproščanje “triger” točk v tem predelu? Ali ste poskušali z uporabo protibolečinske elektrostimulacije (TENS), magnetoterapije ali terapije s toploto in terapije z ultrazvokom? Katera od teh vam je pomagala in koliko?
Ali vas je pregledal ortoped, ki se posebej ukvarja z “Groin pain sindromom”?
Ali vas je pregledal ortoped, ki ima možnost in izkušnje pri zdravljenju z ESWT? Ali je ocenil, da bi bilo mogoče preizkusiti? Katero sondo (način ESWT) je uporabil in na katerem mestu? Do katere energije ste zdržali? Ali vam je to zdravljenje pomagalo?

Večino navedenih stvari pomaga za 10 ali 20%. Nekaterim nič, nekateri pa najdejo terapijo, ki jih dejansko ozdravi. Seveda je praktično vse, kar sem navedel, samoplačniško. Vendar to obstaja, so ponudniki, ljudje jih obiskujejo in iščejo rešitve za svoje težave. Če torej so težave in jih “uradna” medicina “na napotnico” ne more rešiti, vam lahko zgolj predlagam, da 1x letno opravite kontrolo pri urologu in proktologu, da se ne bi spregledalo “česa resnega”, vmes pa obiskujete po vrsti zasebne ortopedske in fizioterapevtske ambulante in iščite pomoč in blaženje težav. Morda boste našli rešitev – če jo boste – spročite, da bomo vedeli svetovati tudi drugim s podobnimi težavami.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Kar se tiče kolesarjenja odpade ker zaradi bolečin ne morem sedeti niti minute, sploh pa na kolesu. Akopunkturu sem delal zaradi glavobolov in mi je sedaj stanje kar se tiče glavobolov bolje. V sredo grem do svoje zdravnice z vsemi izvidi nazaj, potem pa bom videl ali mi bo dala napotnico za urologa , še najraje pa bi ga obiskal privat( CARDIAL: dela dr sedmak), s seboj bi imel vse izvide ki sem jih pridobil v teh letih.Nekdo mi je omenil da bi lahko bile krive mišice medeničnega dna ali sama medenice. Ker me občasno boli ob straneh trebuha. Zadnje dni pa se mi zdi da me boli okolica anusa, samo ker je dal uz in proktolog mnenje da je vse vredu je lahko potem ta bolečina tudi iz prostate.. Res pa da najbolj boli samo med modi tisto tkivo ali mišica
Kar se tiče ostalega kar ste predlagali pa nisem opravil nič.

Najlepšsa hvala za vaš čas in odgovor

New Report

Close