Problem
Spoštovani!
Imam težave z diastemo. Tako zgoraj, kot v spodnji vrsti zob. Sicer se mi zobje, ne zdijo kritično razporejeni, ugriz je normalen. Zadeva me moti zgolj zaradi estetskega vidika. Še posebej zaradi narave dela (delo s strankami). Problem je v tem, da sem si pred kratkim (mesec dni) dala vstaviti implantant, na mesto šestice spodaj. Sedaj ne vem ali je ortodontska terapija še vedno možna. Razmišljam tudi o zobnih luskah (vsaj na enicah spredaj), vendar me dolgoročno rešitev ne navdušuje, zaradi brušenja zdravih zob, ter življenske dobe. Kaj menite vi? Koliko približno bi me stala ortodontska terapija, ter koliko stane prvi obisk pri vas?
Najlepša hvala za informacije.
Spoštovani,
dejstvo je, da implantata ortodontsko ne moremo premikati. Kljub temu implantat na mestu spodnjega kočnika zelo verjetno ne bi motil vašega ortodontskega zdravljenja. Torej je s tega vidika ortodontska terapija še vedno možna. Stanje, ki ga opisujete, je zagotovo veliko bolje reševati z ortodontskim zdravljenjem kot pa z estetskimi luskami, zlasti če so sami zobje lepi in je problematična samo njihova postavitev. Za konkreten načrt zdravljenja bi bil potreben ortodontski pregled. Cenik naših storitev si lahko ogledate na naši spletni strani (www.ortodont.info).
Lep pozdrav,
Leon Herman