Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Problem

Problem

Pozdravljeni!
Kontaktne leče uporabljam že 5 let in do sedaj nisem imel z uporabo večjih problemov. Najprej sem uporabljal letne Weflex, potem letne B&L sedaj pa sem se odločil za mesečne leče B&L. Tu so se začeli problemi z vstavljanjem in tudi stabilnostjo leče v očesu. Sedaj porabim tudi do 10min (prej nekaj sekund) preden uspem vstaviti lečo, zdijo se mi tudi nekako nestabilne – nimajo stabilne konkavne oblike, ne “sedejo” na oko, skratka, ali je to tipično za mesečne leče oz. kaj mi priporočate – drug tip, spet letne …

Hvala in lep pozdrav!

Seveda so mesečne leče bolj mehke od letnih, kar daje občutek udobnosti. S tem se zmanjša tudi stabilnost, težje jih je vstaviti in tudi odstraniti iz očesa (navodila imate na moji strani). Tudi med mesečnimi so majhne razlike v stabilnosti.

Če se vam leča ne vsede pravilno (ko jo imate v očesu), pomeni da nimate pravilne bazne krivine (BC). V vsak primeru ostanite na mesečnih, saj imajo mnogo prednosti pred ostalimi, le prave morate izbrati.

Lp.

Hvala, katere pa priporočate oz. katere so “najstabilnejše”. Pri prvi lečah WF55 sem imel naslednje parametre
Radius Dioptrija fi visus
D 8.70 -1.0 13.70 1.0
L 8.70 -0.75 13.70 1.0

Pri B&L
Diameter Visus
14.0 1.0

enaka dioptrija

Še enkrat hvala in lep pozdrav!

Žal, na forumu ne smem delati direktne reklame, zato me pokličite po telefonu. Telefonske številke imate na moji internetni strani.

Lp.

New Report

Close