Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija probiotiki

probiotiki

Draga dr. Tanč,

pred leti sem prebrala, da jemanje probiotikov s tem ko vzdržujejo črevesno floro, vpliva ugodno na imunski sistem (no, to je zdaj laično razloženo). Od takrat dajem starejšemu sinu čez zimo probiotične kapljice, zdaj pa tudi dojenčku (7 mesecev), in sicer kapljice Waya. Prej sem dajala BioGaia, potem pa so me v lekarni opozorili, da jih ne bo več za dobiti in so mi dali Waya (http://www.waya.si/sl/probiotiki-waya/kolekcija-waya/waya-lgg/). Danes pa me je v neki drugi lekarni farmacevtka vprašala, če sem z njimi zadovoljna, če smo imeli drisko, pa sem ji povedala, da nimamo driske pač pa da jih dajem obema čez zimo in me je samo debelo pogledala in rekla, da ona jih ne bi kar tako dajala, ni pa mi nič nadalje obrazložila, jaz pa od vsega presenečenja tudi nisem vprašala. Torej, kako je s tem, jih lahko dajem tja do pomladi ali ne? Če lahko, se priporoča vmes narediti kakšno pavzo ali pa se lahko jemljejo neprekinjeno? Hvala!

Običajno priporočamo jemanje probiotikov dojenčkom za urejanje prebave (poselitev s koristnimi laktobacili), ob dirski za regeneracijo črevesne sluznice in ob jemanju antibiotikov (z enakim učinom). Če je otrok normalno hranjen, aktiven, potem enostavno ni potrebno, da bi jemal probiotik kar tako. Da pa bi škodilo, pa verjetno ne.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close