Najdi forum

Priznanje bonusa

V letu 2000 mi je zavarovalnica na podlagi moje prisne prošnje priznala prenos bonusa, ki mi ga je odstopil tast. In sicer so mi z dopisom sporočili, da bodo v mojem primeru storili izjemo (več let sva z ženo imela v uporabi tastovo vozilo in za njega tudi plačevala zavarovanje), vendar mi ne bodo priznali 50% bonus ampak le 20%.

Z zadevo sem se strinjal. Do januarja 2004 je bilo vse vredu. Letos pa me je zavarovalna agentka dva tedan po sklenitvi novega zavarovanja in plačani premiji obvestila, da so me razvrstili v nov premijski razred in da moram plačati razliko. Ne ve mi pojasniti zakaj je do tega prišlo. Najprej je govorila o neki škodi, ki se velče iz prejšnjega leta. Kar seveda ne drži. Nato mi je dejala, da je ob sklenitvi police prišlo do pomote pri vpisu premijskega razreda. Vendar pa remijski razred na polici ustreza tistemu, ki mi dejansko pripada.

Po mojem mnenju so na zavarovalnici morali nekaj pomešati (zamenjava police z drugo ali kaj podobnega).

Kaj naj storim – plačam razliko ali ne???

Težko vam odgovorim, saj ne poznam podrobnosti.
Če niste povzročili nobene škode vam ni potrebno doplačevati nobene razlike, saj ni razloga.
Predlagam, da se zglasite pri vaši zavarovalnici kjer vam naj utemeljijo zakaj naj bi vas razvrstili v drug premijski razred.

l.p.

New Report

Close