privat soba v porodnisnici
od kolegice, ki je rodila v CE, sem slisala same pohvale, ker je pri rojstvu drugega otroka vzela v porodnisnici privat sobo – torej je bila v sobi sama, za doplacilo 20.000 (se mi zdi)
ni mogla prehvaliti: lepo se je spocila, poslusala samo jok svojega dojencka in imela samo svoje obiske.
meni se je to takrat zdelo malo brez veze, pa se bolj druzabna oseba sem, ki rada govori … zdaj pa razmisljam, ce to le ni dobra ideja, ker ne vem, koliko ti je tistih nekaj dni po porodu do debat in mnozice ljudi …
kaj pa vase izkusnje?
in: ali je tudi v LJ porodnisnici mozen najem lastne sobe?
baje da bo maja in junija prava gneca- in takrat enkrat bom tudi jaz delala gneco …
Pozdravljena!
Tudi meni se je zdel ta stil malo “bahaški”, tudi jaz imam rada družbo, pa kako mamico, da pogleda malega, medtem, ko grem na WC,… Ampak med mojim bivanjem po porodu (tudi CE porodnišnica), sem imela izkušnjo, zaradi katere bolj cenim svojo sobico. Namreč moja cimra (17 letnica) je bila velik del brez sineka, ker je bil veliko pod lučkami in pa na dializi (no ne vem kaj že, bil je slabokrven). In ta mamica je bila najbolj uboga, ker ji je bilo res hudo vroče (komu pa ne poleti!), imela bi odprto okno in vrata (mi2 z malo sva bile pri oknu in se nisem strinjala s tem), no, skratka skoz je hotla nekaj po svoje komandirat,… Če ni imela svojih glasnih obiskovalcev, je pa na ves glas jamrala, kako je vroče, koga mora poklicat,… Sestro sem prosila za premestitev, pa ni bilo več prostora. Glede čuvanja otroka- tako ali tako je vedno kdo pri tebi na obisku (moj dragi in mamiu sta bila večji del dneva) in sem takrat šla pod tuš, wc,…
Privat sobe so tudi malo bolj oddaljene od vsega hrupa- mimo moje je šibala delagacija z zlatenico pod lučke, hud hrup.
Torej, jaz bi se naslednjič odločila za privat sobico (imaš vse- tehnico, TV,…)
Doplačilo je mislim, da 2,000 sit/ dan.
Lp
Spostovana!
Tudi jaz sem rodila v Postojni in bila najprej z dvema mamicama skupaj v sobi, ker pa sva morali biti s hcerko vec casa pod kontrolo, so naju premestili v nadstandardno sobo brez doplacila.
TV sicer nisem imela (je niti doma ne pogresam), moz in sin pa sta me lahko obiskovala tudi po casu, ki je namenjen obiskom, saj nista nikogar motila. Reci moram, da sem pogresala klepet z drugimi mamicami, vseeno pa so mi obiski in osebje krajsali cas. Lepo pa je bilo tudi to, da sva s hcerko res uzivali in da sedaj ze dobrih sest mesecev uzivava doma!
Lep pozdrav in srecno!!!
Vidka
Ja, v Celju se moraš za nadstandardno sobo prej dogovoriti! Načeloma ni takšne gužve in se da kakšna dobiti, doplačilo je pa mislim da 4.500,00 na dan! Saj tako so mi rekle punce, ko sem bila v bolnici v 26.tednu! Jaz sem sicer razmišljala o tem, da bi imela to sobo, ampak bi vseeno raje imela družbo, tako da bom verjetno kar v navadni sobi!
Sicer se pa do junija še tako lahko odločim!
Jana, 31.t
Kako je v Lj. ne vem. Glede Celjske porodnišnice pa lahko povem iz prve roke, saj je minilo šele dobrih 5 dni, kar sem prišla s svojo Loris domov.
Privat oz. nadstandardna soba v Ce. je za doplačilo in to 3.000,00 SIT na dan (moja je imela št. 8). V njej je bilo zajeto TV (dokler nisem rodila mi je krasno popestril dan * potem ga nisem več potrebovala – sem imela live tv.), telefon in svoj tuš. Telefona tudi nisem uporabljala – imela svoj GSM, mi je pa zelo prav prišel svoj tuš. Da seveda ne govorim o miru, ki sem ga imela v svoji sobi. Žal sem zadnje dni nosečnosti pričela z “malo nočno glasbo” (beri smrčati) in sem že zaradi tega hotela svojo sobo že na porodnem oddelku. Ker sem bila sprejeta ponoči, sem samo vprašala sestro, ki mi jo je odklenila – bila je pač prosta.
Tudi jaz sem zelo komunikativna in sem mislila, da se bo vseeno dalo pogovarjati z ostalimi čakajočimi, vendar iz lastnih izkušenj vem, da so me punce obsodile še preden je katera spregovorila kakšno besedo z mano, “Češ spet ena iz nadstandardne sobe”.
Najprej sem se malce sekirala, potem pa mi je bilo čisto vseeno, saj sem imela svojih obiskov, ki niso nobenega motili skoraj skozi ves dan. Tudi moj Muc, je bil pri meni od jutra do večera, z vmesnimi intermezzi (skoki ven). Se mi je pa kar malce smilila tista, ki je bila na porodnem v sobi 13, ker je zunaj te sobe “dnevni prostor” za vse ostale sobe, s TV-jem.
Ko so me peljali rodit, sem samo vprašala, če lahko imam isto sobo in ni bilo nobenega problema. Pogodbo sem tako ali tako podpisala, in tudi mojo malčico so mi pripeljali gor in tudi na vizito in preglede so hodile iz porodnega na ginekološkega, kjer sem pač ležala.
Torej, glede porodnišnice v CE same pohvale, le to, da sobe gledajo na jugozahod in je ko sije sonce v njih presneto vroče in ko imaš enkrat svojo bebico zraven, prepiha glih ne moreš imeti, da bi se vsaj malce shladil.
Ah, ja. Skoraj sem pozabila. Zakaj sem bila zadovoljna, da sem imela svoj tuš? Glede na to, da so me prerezali in šivali in da je bilo zadnje dni prejšnjega tedna fino toplo in sem se fajn potila, sem se tuširala skoraj na dve uri, kar se v skupinskem tušu skoraj ne moreš. Šivi se mi lepo celijo, tudi bolijo skoraj ne več – pač higiena na prvem mestu.
Če sem kateri iz Celja pomagala s svojo izkušnjo, lepo in prav. Meni tistih 18.000,00 SIT, kolikor sem plačala, pomeni veliko, vendar sem za njih tudi veliko dobila.
Lep pozdrav,
Erina in Loris
Lep pozdravček vsem pričakujočim Celjankam.
Ko sem rodila prvič (tri leta nazaj), sem v porodni sobi izrazila sobo za nadstandard, ker so mi jo priporočile prijateljice. Ker je bila prosta, sem jo dobila in kasneje seveda doplačala.
Takrat še nisem imela svojega tuša, je pa bil v sobi televizor in telefon (ki ju sicer nisem uporabljala) previjalna, velika omara, umivalnik in mizica z dvema udobnima stoloma. Soba je bila zelo prostorna in mirna.
Ker sem imela veliko težav z dojenjem je bil mir zelo dobrodošel. Tuji obiski pa bi me še bolj motili. Mož je bil lahko pri meni kadarkoli in na sploh upam, da bom imela tudi letos srečo in dobila prosto sobo. Hčerka je ponoči kar dosti jokala in verjetno bi bila takrat jaz bolj slaba cimra, tako pa sem jo lepo nosila in nisem pri tem nikogar motila in živcirala.
Lep dan!
Čeprav me še tole vse, kar sta napisali Erina in Andrea, čaka, se pridružujem njunim pohvalam glede “svoje sobe”. Tudi sama sem v 27 t v št. 8 preživela 2 dni in ne morem prehvaliti. Oz. če bi bila v sobi še WC in tuš bi bilo popolno. Ker pač tega ni, je tudi cena 3.000,00 SIT temu primerna, kajti na drugih oddelkih, kjer to nudijo je cena višja. Ampak…vredno je imeti mir…vsaj zame. Nekatere pač imajo raje družbo in za tiste je res škoda vsakega tolarja za nadstandardno sobo. Je pa res, da imajo na oddelku eno ali dve sobi, v kateri je le ena postelja in za katero ni treba nič doplačati…nima pa TV in telefona, pa tudi ključa od posebnega tuša ne dobiš.
LP