Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Pritrditev avtoseza jahaca?

Pritrditev avtoseza jahaca?

Vceraj smo sli v nakup avtosedeza jahaca, pa me je mocno presenetilo, da sedez nima pritrditvenega nacina? Maxi Cosi Rodi ima spodaj plasticno vodilo, ki ima en jezicek, da se ga zatakne pod rob zadnjega sedeza – to je pa tudi vse. Vsi ostali pa nimajo prav nicesar.

Zanima me, ali vam otrok v jahacu potem “plese” na zadnjem sedezu ali kako?! Ali ste ga vseeno na kak svoj dodaten nacin pritrdili? Ne morem se sprijazniti, da ne bi bil nikjer pritrjen.

Hvala,
Ana

Mi imamo jahača od Romerja in ravno tako nima posebnih pasov za pritrditev v avto. Mi našega “utrdimo” z vzglavnikom, tako, da naslonjalo zataknemo pod vzglavnik in moram priznat, da je čisto dovolj stabilen, ne pleše in se ne prevrača. Otrok je tako ali tako potem čez ta sedež pripet s pasom.

LP Maja

Lep pozdrav !

Kadar je “prazen” ga lahko vseeno zapneš z varnostnim pasom, da ne pleše po avtu. Sicer pa tudi jaz navijam za nakup Rodi xp, ki ima tisto vodilo, da se lahko zatakne za sedež. Cena je moj edini pomilsek, saj imam dvojčka in topomeni 2 x 35.0000 SIT.
Sploh ne vem, kaj naj naredim, ta hip ju vozim v že za malenkost premajhnima sedežema.
N:)

Jahač je v bistvu samo pomagalo, da je otrok toliko višji, da je lahko pripasan z varnostnim pasom avtomobila. Pritrjevanje je na strani varnostnega pasu avtomobila.
Jaz sem za v drugi avto nabavila jahače v Leclercu. Imajo precej visoke naslonjače za rokice, ki so tako narejeni, da se pod naslonjalo lahko potegne varnostni pas in na ta način tudi zniža pas pri ramici, da ne riba otroka v vrat. Nam se super obnese. Med vožnjo je stabilno, otrokoma je udobno, glede varnosti pa tudi nimam pomislekov. Odštela sem 4000 za oba in ju bom obdržala tudi potem, ko bosta navadne sedežke prerasla.
Ko otrok ni v avtu imam varnostni pas napeljan okoli enega naslonjala, ravno toliko, da res ne pleše, ko jaz šibam okoli ovinkov :-)))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

pri nas pa tamal slabo sedi, ima slabo ravnotežje in se mi je tudi že prekucnil na ovinku. sem sedež kar s štriki privezala okoli sedeža, da je pri miru.

V ŽIREH IMAJO PRODAJNI SEDEŽ IN POGOVARJALA SEM SE Z ODGOVORNO OSEBO. JAHAČ JE PRAKTIČNO PRIMEREN ŠELE PO 4 TEM LETU. MIŠLJEN JE KOT DVIG SEDALA IN NE VARNOSTNI PRIPOMOČEK. SVETOVALA JE TUDI VARNOSTNI TRIKOTNIK ZA PAS NA PRSIH OTROKA, KI PA SO MI GA V TRGOVINI ODSVETOVALI,ČEŠ, DA SE PRI TRKU NI OBNESEL IN NE FUNKCIONIRA KOT MU JE NAMENJENO.ČE IMAMO ZADAJ SAMO ENEGA JAHAČA Z NASLONJALOM, GA PRITRDIMO Z LEVIM IN DESNIM PASOM. SEDEŽ JE PA NA SREDINI ODMAKNJEN OD VRAT IN JE TAKO ŠE NAJBOLJ STABILEN.
BAY

New Report

Close