Pritožba na izračun pokojnine, kam?
TV——— 12 ev
Časopis———18 ev
Elektrika——– 50 ev
Internet———- 29 ev
Mobitel———- 18 ev
Voda-Smeti—— 26 ev
Prost. zdr. zav.—— 48 ev
Dodatno zdr. zavar.—— 36 ev
Zavarovanje avtomobila ( na obroke ) ——- 44 ev
Telekom—— 12 ev
Zavarovanje hiše——– 30 ev
Benzin ——– 100 ev ( včasih tudi manj )
Gretje + topla voda ( centralna ) ——– + – 110 ev
Skupaj————– 533 MESEČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seveda je še drugih stroškov kar nekaj, recimo vinjeta za avto 95 ev. 1xletno servis avta 150-200 ev. itd,itd.
Hiša ——— nova majhna in ni nobenih stroškov vzdrževanja , skupna površina po meritvah GURS-a 136 m2
V penzijo sva z ženo šla z več kot polno delovno dobo , jaz 41,8 let žena 37 let del. dobe!
Penzija , moja 510, ženina 470 evrov ——— 980 ev , premalo, dovolj, ravno prav , ne vem ?????
Živim razkošno?? meni se ne zdi, ampak ko gledam in poslušam ostale bi rekel DA, oziroma ne razkošno ampak za enkrat kar gre, ne moreva si privoščit ravno neki luxus ampak pomanjkanja pa tudi ni, ZAENKRAT !!!!!
Seveda bi se te stroške dalo zmanjšat , mobitel, internet, časopis, dodatno zdr. zav., te dobrine niso življensko potrebne in brez njih bi privarčeval 100 ev. mesečno , ampak dokler bo šlo naj ostane tako, ko bodo stroški začeli presegati dohodke bova ukrepala v to smer !!![/quote]
533 + 4 x nakup po 60€ = skupaj >533+240=773; 980-773=207 x 12 = cca 2.500€
dovolj ti ostane,cca 2500/leto, ne jamraj.
prodaj avto![/quote]
E310——— preberi še enkrat, v postu ni nobenega jamranja .
Prodam naj avto ???? takoj če me boš potem ti 2x tedensko peljal v 12km odaljeno trgovino , 2x mesečno 18km na pošto in po potrebi k zdravniku 32km , če si iz Lj. boš moral vsakič peljati cca 42km do mene , in potem ne jamraj zakaj sem prodal avto, saj si mi sam tako predlagal .
Eni imate res bedaste predloge !!!
“Je žalostno, da se dobi 500 evrov po 35 letih delovne dobe. Kruta realnost.”
Upps, spet me nekateri vlečete za jezik, zato, prosim, mi ne zamerite odkritosti:
Res je žalostno, toda še bolj je žalostno če dobiš 328 evrov za 40 let delovne dobe, če si vdovec, ali vdova, če živiš z otrokom študentom, ki prejema 220 evrov družinske pokojnine (po pokojnem očetu, ki je delal 30 let in umrl še preden je ubral kakšen sadež svojega truda), a najbolj žalostno je to, ko ti potem Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, po domače povedano, pove:
“Kaj pa bi rada?! Saj presegata minimalni dohodek! Ubogi reveži, ki nikoli niso delalali ne prejemajo toliko, so upravičeni le do borih 288 evrov! Saj imata dovolj! Zakaj mislita, da vas za 70 let skupne delovne dobe, pripada več kot 550 evrov pokojnine, ki vam jo mora izplačevati naša obubožana država. Pa se še pritožujeta, svašta, na podlagi česa?!
Jap, in res me je sram, sram me je da živim v tej “pravni in socialni državi” in v tem času nepredstavljivo požrešnokapitalistične nedemokratične ureditve v tej družbi, ki je izničila vse moralne in etične vrednote človeštva. Sram me je da živim med takšnimi ljudmi, kot je zgoraj podpisani, simpatizer SDS. Prav zanima me kam bo šla njegova verna duša, ki tako goreče zagovarja cerkvene napake. Sprašujem se ali ima svoje otroke in kaj si nasploh misli o pravicah “pokvarjenih otrokov”, ki tako “nesramno spodbujajo in silijo v duhovnike, da jih “nedolžno” otipavajo, kaj si misli o sistemu in družbi, ki dopušča tako “nesramnost pokvarjenih otrokov”?! O, ubogi Bog, kaj vse mora prenašati od človeškega rodu!
Eh, dragi moji delavski upokojenci, dejmo, rešimo tajkune, rešimo državne parazite, bankirje, delodajalce, rešimo našo zdajšnjo, prejšnjo in bodočo vlado in vse vlade iz pretekle in zdajšnje države, naredimo nekaj, da jim ne bomo v breme, da nas ne zasovražijo naši otroci, vnuki … kdo pravi da moramo živeti?! Svoje smo že oddelali. Še preživeti nam ni treba, itak nismo navajeni življenja, dostojnega človeka!
Za uvod in iz spoštovanja do vseh, obveščam vas, da
sem se z dnem 22.07.2012, odločila za uporabo le svojega maternega jezika na vseh področjih, razen umetniškega izražanja v leposlovju,glede na to, da sem že od leta 2009 uradno postala neenakopravna državljanka RS, le da tega do pred kratkim sploh nisem vedela. Obveščam vse moje prijatelje, znance in bralce, da sem se za ta korak odločila v
znak protesta znova nastajajočega seznama (uradno od 01.07.2008, a ne izključujem možnosti, da nastaja celo že od 20. februarja 2007), ki je podoben seznamu neupravičeno izbrisanih državljanov nekdanje SFRJ. Jaz osebno ta novi seznam imenujem: »Seznam zavestno zavedenih, prevaranih in oropanih neavtohtonih državljanov RS« S tem želim na najmanj boleči, pa vendarle na precej iritirajoči način opozarjati Vlado in vse ostale državljane Republike Slovenije, zlasti tiste, ki opravljajo delo v državnem, pravnem in javnem sektorju in, ki so dolžni ob opravljanju svojega dela spoštovati temeljna, ustavna in zakonodajna načela vsakega posameznika in spodbuditi vse državljane k razmišljanju, kakšna je lahko povratna informacija prizadetih, ker je interakcija v takšnih in podobnih primerih zelo, zelo vnetljiva in
precej izmuzljiva snov. Moj jezik je daleč od iskrenja, zato vem, da s tem ne bom nikogar prizadela, upam pa, da bo tovrstni moj protest zbudil vsaj enega zagovornika takšnega in podobnega ravnanja z neavtohtonimi državljani RS.
Senada Smajić
—————————————————————————————————————————-
—————————————————————————————————————————-
Pritožba na izračun pokojnine, kam?[/b]
Moj odgovor na to pitanje glasi:
1. Sa jednim uhom i sa oba oka prvo nadležnim za rješavanje pitanja koja proizilaze iz važećih zakonskih propisa na osnovu kojih se stiču prava i obaveze iz penzijskog i invalidskog osiguranja.
2. Prije nego što napustite ZPIZ, poslije obavljenog razgovora sa nadležnim licem po pitanju vaše penzije, odvojite par minuta za svoju vlastitu sigurnost i zapišite na papir odgovore koje ste dobili od zaposlenog lica. Potom pokucajte na vrata i zamolite zaposleno lice, da svojeručnim potpisom i pečatom ovjeri vjerodostojnost datih odgovora. Zahvalite se i mirno se vratite kući.
3. Kad dobijete rješenje o penziji (pravni akt), pogledajte u zaglavlju tog akta, koji zakoni su primjenjeni u odlučivanju. Na osnovu toga pronađite te zakone, pročitajte ih i provjerite, da li su iz njih upotrijebljena sva zakonska sredstva za (za vas) najugodniji obračun penzije (po tom pitanju je zakon i Ustav na vašoj strani). Ukoliko nisu, uložite pritužbu u roku, navedenom u poku o pravnom lijeku (piše na kraju izdanog rješenja). U pritužbi zahtjevajte osobnu odgovornost zaposlenog javnog lica, koje je malomarnim i površnim obavljanjem svojih poslova prekršilo vaše ustavne i zakonske pravice.
4. Ukoliko se vaša pritužba odbije, kao neosnovana, a da i dalje smatrate da su kršena vaša prava, koja možete zakonski i ustavno potkrijepiti, obavezno se pritužite i zahtjevajte presudu o ustavnosti vašeg pravnog akta, kao i osobnu odgovornost osobe, koja vam je takvim pravnim aktom nanijela ličnu ili materijalnu štetu.
Naš Ustav je fantastičan pravni akt, koji doista brine o jednakosti i zaštićenosti svojih državljana, samo treba na neki način natjerati državne i javne institucije da ga poštuju u opravljanju svojih svakodnevnih poslova. Dok za vlastite i pojedinačne greške zaposlenih u državnom i javnom sektoru plaćaju svi državljani iz javnih sredstava, te greške će se i dalje ponavljati, jer ih ništa ne košta, budući da svi drugi, ni krivi ni dužni, plaćaju za njihove osobne greške. Mislim da tu, već odavno prihvaćenu praksu, možemo zaustaviti i konačno promijeniti na način koji sam gore predložila i tako svojoj djeci i unucima, što idu našim stopama, bar donekle olakšamo put u stvaranju zrele, stabilne i demokratične države. Mislim da jedino na taj način možemo spriječiti sveobuhvatno nepoštivanje temeljnih ljudskih prava, Ustava i svih ostalih zakonskih propisa, što, kao što vidimo i osjetimo na vlastitoj koži, ne vodi nikuda. Na ovaj način bi nam se ispunio san o maloj Švici, a u svojim rukama imamo sva potrebna i sasvim lijepo uređena zakonska sredstva, za postizanje tog cilja. Nije daleko, samo treba biti dosljedan u sprovođenju i vrlo brzo bi se potom oporavila i naša državna blagajna, jer ne bi bilo neodgovornog raspolaganja našim državnim sredstvima, tajkuna i nezakonskog bogaćenja pojedinaca, na uštrb svih državljana i naše djece, koja će se ugušiti u našim sadašnjim dugovima, za koje su dobrim dijelom krivi pojedinci i vlada. Ustav je u našim glavama, a vjerujem i u duši svih onih koji žele dobro ovoj državi i svojoj djeci. Mislim da bi svaki državljan morao uraditi sve što je u njegovoj moći da spriječi pljuvanje po našem Ustavu, kao temelju naše države. Kad svako od nas na svoja leđa preuzme ličnu odgovornost za svoje ponašanje do naše zajedničke imovine, do poštivanja međusobnih pravnih i društvenih odnosa, do poštivanja svih međunarodno priznatih temeljnih prava svakog čovjeka, stvari će se okrenuti na bolje. Nije li nam to skupna želja?
Eto, tako ja razmišljam, a vi kako želite. Nema potrebe da se vraćamo u jazbinsku dob.
Lijep pozdrav svim čitaocima.