pritožba
Malo prej sem se vrnila iz zdravstvenega doma, pa sem tako jezna, da tole moram napisat. V zdr. dom Metelkova sem peljala 11-letno hči, ker tako močno kašlja, da je že čisto hin. Ker njena zdravnica ta teden več ne dela, sva pač šli kar tako na slepo. Zdravnica, h kateri sva prišli si pač ne zasluži naziva zdravnica. Tako se je bala okužbe, da se je hči morala vsesti tako, da je bila obrnjena stran od nje, ko sva morali za trenutek k sestri, je takoj odprla okno na stežaj, čeprav je vedela, da bo bolan otrok moral takoj nazaj v ordinacijo, v žrelo ji ni pogledala, pljuča ji je poslušala samo od zadaj s kar najbolj iztegnjenimi rokami…potem je pa rekla naj greva v lekarno kupit sirup proti kašlju. Saj vem, da razsajajo razne viroze, ampak zato pa so zdravniki, da vsaj povejo, če imaš virozo ali angino ali plučnico oz. karkoli. Sirup proti kašlju znam it v lekarno sama kupit , v bistvu pa zdaj sploh ne vem, kaj hčeri je. Sem bila pa tako šokirana, da nisem mogla na licu mesta odreagirat. Mogoče bi pa predlagali direktorjem zdr. domov (ali kdorkoli že vodi zdr. domove) naj zdravnikom razdeli gas maske, da bi potem vsaj opravljali tisto za kar jih davkoplačevalci plačujemo.
pa lep pozdrav
Čeprav ni smešno, sem se nasmehnila, ker se je isto zgodilo meni. ampak tokrat sem bila sama bolna. bolelo mi je grlo, pa mi je nadomestna zdravnica (moja je bila odsotna) pogledala grlo iz razdalje več kot enega metra. Kako je kaj videla, ne vem. Pljuč mi pa sploh ni poslušala.
Ne razumem pa, zakaj si na usta ne dajo tistih mask (ali kaj so že) iz blaga. Najbrž bi ustavilo kak bacil ali ne?
Z
Tudi meni se je že podobno zgodilo. Bolelo me je grlo, imela sem vročino in sem šla k osebnemu zdravniku. Ta je v ordinaciji bral časopis in me komaj pozdravil, ko sem vstopila. Povedala sem mu, kaj me boli, on pa je še naprej bral časopis in me vmes vprašal, če se mi zdi potrebno, da me pregleda in predpiše zdravila. Bila sem jezna in sem mu rekla, da NE, odšla sem iz ordinacije in vzela kartoteko. Če se ti kreteni bojijo pacientov, naj si nadanejo zaščitno obleko in gas maske. Žalostno.