Najdi forum

pritlikavi šnavcer

Živjo!

Moram priznati, da nisem pregledala celotnega foruma, če bi slučajno našla kaj o šnavcerjih ampak imam izredno počasen internet in mi full dolgo odpira strani in išče. Tako da , prosim, ne me napadat zakaj nisem uporabila iskalnika.

V bistvu bi Vas rada prosila za informacije iz prve roke kar se tiče pasme pritlikavi šnavcer. Ali je sploh primeren za začetnike, kakšne karakteristike ima (vem da je vse odvisno od psa do pa pa vendar), ali je primeren za življenje v stanovanju oz. blokovskem naselju, na kaj je treba biti pozoren glede zdravstvenih vprašanj… Rada bi nabrala čim več informacij!

Za kakršno koli pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem,
Katarina

Tukaj pišejo o pritlikavih šnavcerjih:

Jaz imam črno srebrnega. Je zelo igriv pes in na momente svojeglav, toda za moje pojme kljub temu primeren za začetnika. Tako ali tako je zelo dobro, da takoj gresta v pasjo šolo na pasje urice, kjer ti pomagajo, da se naučiš osnov. Če si iz LJ ti priporočam šolo Švrk.
Pes je izključno za v stanovanje, ker ima premalo dlake, da bi lahko bil v mrazu zunaj. Dlaka ne odpada, zato je potrebno psa trimat in strič.
Negativna plat šnavcerjeve dlake je ta, da moraš vedno po sprehodu stuširati tačke, če ne imaš takoj svinjsko celo stanovanje. Zaradi daljše dlake na tačkah se nanje prime ves blat in ostala svinjarija. Sicer traja sam postopek le minutko, toda to moraš početi VEDNO! To pa je po moje tudi edina slaba plat kar se tiče zunanjosti.
Redki problemi, ki pa so možni: pomanjkanje premularjev (to je prvi zobek za “podočnikom” – ne vem, kako se mu točno reče), da se mu modo ne spusti, višina – previsok pes, prekratka glavica, prekratka brada, da ne nosi lepo ušesa…
Pri pretiravanju parjenja v sorodu, ali pa nekontrolirano vzgojo (dvoriščni rejci), se rado zgodi, da dobiš linijo psihično nestabilnih psov in bevskačev.

Ne dolgo nazaj smo imeli tudi v Sloveniji eno leglo. Več o leglih, vzrediteljih lahko izveš od ga. Željke Fon, predsednice Kluba šnavcerjev in pinčev. Gospa je zelo prijazna in pripravljena pomagati.

Pa še en nasvet slo. vzreditelj belih šnavcerjev si je privoščil produciranje tako rodovniških in nerodovniških psov. Nerodovniški so plod dvoriščne vzreje. Zato ti predlagam, da se takemu vzrediteju izogneš na kilometre.
A ja, pa nikar ne kupuj pri Matoši, ker je največji slo. preprodajalec. Zanj si vzemi čas, pojdi v knjižnico (tam imajo ADSL) in si več preberi v ostalih topicih.

Always look on the bright side of life!!!

A lahko še kakšne informacije? Sm šla iskat po netu pa ne najdem nobene strani, ki bi kaj več pisalo o tej pasmi (sm šla gledat na mojpes, naši psi, domača stran ene izmed vzrediteljic pa je zelo malo podatkov). Kakršnega koli podatka bi bila vesela…

🙂

Drugače pa boš največ podatkov našla na tujih spletnih straneh. Išči pod Zwergschnavzer

Pa še nekaj sem se spomnila. Konec meseca, natančneje 29.maja bo specialka za Šnavcerje in pinče v Hrušici pri Jesenicah.
Lepo vabljeni vsi, ki vas zanimajo šnavcerji in pinči!

New Report

Close