Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Pritlikavi nemški špic

Pritlikavi nemški špic

Pozravljeni,
jaz bo kmalu dobila Pritlikavega nemškega špica. Zanima me veliko stvari o njih (npr. Koliko časa je lahko sam doma, kakšen ima odnos z drugimi živalmi, koliko tedensko ga je treba umivati, strižit kremplje…, koliko na dan ga moraš peljati na sprehod (približno) idt… To je nekaj primerov ki jih želim izvedeti za to (posamezno) pasmo. če napišete tudi kakšne značilnosti, ali kaj drugega bom zelo hvaležna. Vse kar veste mi prosim povejte, lahko mi tudi kaj svetujete.
Kar koli veste mi prosim povejte.

LP, Nika 🙂

Pozdravljena!
Jaz ti svetujem da je doma sam kakih 5 ur…. Odnos z z drugimi živalmi ima ponavadi kar v redu vendar vseeno pazi, sploh pri kakšnih večjih psih 😉 Umivati je treba 1x tedensko. To je to kar vem saj ne vem veliko, tisto kar sem pa vedela vem od svoje prijateljice.

LP

Pozdravljena!
Zahvaljujem se ti za tvoj nasvet. Če boš izvedela še kaj bi prosila da poveš:) Še druge bi prosila za nasvete.

LP, Nika

Pozdravljena !
Nzk, z veseljem ti povem če kaj izvem.

LP

To bi mogla obvezno vedeti že dosti časa pred nakupom, če ti sedaj niso jasne takšne osnovne stvari, potem ti polagam na srce da še počakaj z nakupom psa. Se bo splačalo, ker če ne boš zdaj naredila tako ogromno napak, da ti bo pozneje samo žal. Sicer pa bi ti moral na vsa ta vprašanja že zdavnaj odgovoriti vzreditelj, na katerega se zdaj takoj obrni z vprašanji, če se še nisi.

Pozdravjen/a!
Hvala ti se bom pozanimala… Mogoče sem se čudno izrazila psa dobim če približno malo manj kot 5 tednov. Čeprav sem napisala kmalu, sem napisala zato ker že res komaj čakam.
Hvala, vseeno 🙂

LP

oprosti silis ampak to si tak povedla kot da nočeš da ma tega psa. ti pa kej veš jaja res če še sama neveš ress hahaha :”’D… Matr no en človek pa že ma pravico ouprašat za te stvari-.-

Zgornjega posta nikakor ne razumem?!?!? No, pa ni važno.
Popolnoma se strinjam z uporabnico Silis. Vprašanja, ki jih zastavljaš, avtorica, so OSNOVA. Prosim, še preden dobite mladiča v hišo, si preberi vsaj nekaj literature. Oz. tudi na spletnih straneh dobiš ogromno osnovnih navodil!
Drugo, ne ne-pomembno dejstvo je pa sledeče: na vsa vprašanja ti bi moral odgovoriti vzreditelj. Če si izbrala korektnega in odgovornega vzreditelja (rodovniški psi!!), mu vsekakor ne bi smelo biti odveč odgovoriti tudi na najbolj trapasto vprašanje. Ste mladiče že šli pogledat? Imate že točno določenega /izbranega kužka?
Svetujem torej, da najprej prebereš vsaj osnovno literaturo. Odgovorov na vprašanja, ki jih ne boš zasledila v literaturi, pa povprašaš vzreditelja. Si je smiselno vprašanja že vnaprej spisati na listek. Ker ko si enkrat pri mladičih možgani enostavno odpovedo pri taki količini “cukra” in boš zagotovo pozabila kaj vse si ga želela povprašati….
Srečno!

Pozdravljena!
Hvala, vzreditelj je veterinar tako, da nas je že zdaj kar veliko seznanil, pa tudi moja starša sta se dobro informirala o tej pasmi… tako, da ni panike ;)…. Jaz sem želela samo od vas izvedeti,če ima katera od vas točno to pasmo in bi mi vedele iz izkušenj kaj povedati.

LP, vsem

New Report

Close