Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Pritisk za očesom, omotica

Pritisk za očesom, omotica

Pozdravljeni.

Moje težave vztrajajo že skoraj 3 leta in sicer v obliki omotice, neke megle v glavi. Zjutraj se zbudim vredu, potem pa se ta omotica pojavi že v dopoldanskem času in vztraja do večera, ni pa vsak dan enako intenzivna, včasih sem lahko 2, 3 dni čisto ok.

Zadnje leto pa se je tem težavam pridružil še nek čuden pritisk za desnim očesom, občutek imam kot da imam stisnjen nek živec za očesom, kot da oko težje premikam, kot močan pritisk za desni strani obraza, ni pravi glavobol, tudi tablete proti bolečinam ne pomagajo, pritisk nekoliko popusti, če vzamem Lexaurin. Ta pritisk je zdaj res že vsakodneven, najslabše je v službi za računalnikom, med hojo, sploh zvečer, v trgovskih centrih. Opažam tudi, da me zelo moti svetloba, v zadnjem letu se mi je 5 ali 6x pojavilo bliskanje pred očmi (svetleči krogi), ki je trajalo cca 10 minut, velikokrat me za par sekund zaslepi močnejša svetloba (ob vstopu v trgovski center, svetel prostor).

Opravila sem že vse možne preiskave, MR glave, MR hrbtenice (začetne degenerativne spremembe, kronična osteohondroza C5-C6, protruzija diska blago zožuje spinalni kanal), EEG, EMG, obisk pri nevrologu (sum na očesne migrene z auro), ORL.

Dvakrat sem opravila tudi že pregled pri oftalmologu, kjer razen blagega astigmatizma (Vdo -0,25-0,25/110=1, Vlo -0,5/65=1) ne najdejo drugih težav.

Naj povem da imam tudi nizki pritisk (110/65, včasih tudi 95/60, pulz 52-65).

Zdaj sem se odločila, da se bom poskusila navaditi na očala (sem že večkrat poskusila a obupala), sicer je občutek omotice še večji, res pa je da je izginil ta pritisk za desnim očesom. Mislite, da bi lahko bil kriv astigmatizem za vse te moje težave? Ali bi bilo potrebno opraviti še kakšne preiskave oči?

Že vnaprej hvala za vaš odgovor.

Sem zdaj brala o očesnem pritisku in šla gledat moje izvide. Vedno imam na lo pritisk 19 ali 20, na do pa 21, kar bi naj bilo na meji. Mi pa nikoli noben oftalmolog ni rekel, da imam kakšne težave z ocesnim pritiskom. Bi bile lahko moje težave (pritisk za desnim očesom, omotica, fotofobija) povezane s povišanim ocesnim pritiskom?

Lep pozdrav.

Ne vem kako naj vas drugače kontaktiram.

Imam podobne težave in ne najdem vzroka, kljub preiskavam.

Me lahko prosim kontaktirate preko maila: [email protected], mogoče lahko z izmenjavo informacij dobima kak koristen podatek, oz. mogoče ste že ugotovili vzrok in bi bil zelo vesel, če bi mi zaupali vzrok.

Hvala

Spoštovana, seveda imam premalo podatkov o stanju vaših oči, da bi lahko svetoval. Potreben je seveda natančen izvid o glavnih ugotovitvah ( ostrina vida, stanje očesnega ozadja, meritve očesnega pritiska,barvni in svetlobni čut, optični mediji).LP dr Goreazd Kolar

*******************************************

New Report

Close