Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo “pritisk” v zobeh in čeljustih

“pritisk” v zobeh in čeljustih

Pozdravljeni,
pred mesecem dni mi je zobozdravnik naredil zalivki na stičišču zgornje enke in dvojke. Že naslednji dan sem imela v stih neprijeten občutek, čutila sem nek pritisk v zobeh, kot da zoba sedaj ne bi imela dovolj vmesnega prostora in me je to motilo. Hkrati se mi je začel pojavljat “pritisk” v obeh dlesnih pod zobmi, tako da moram večkrat z jezikom pritisniti na čeljust, da mi pritisk popusti.
Ker se zadeva ni umirila, sem šla ta teden k zobozdravniku, ki mi je sicer sprednji zalivki dodatno obrusil in rekel, da se njenu ne zdi nič narobe, tudi dlesni so zdrave.
Sedaj je že tri dni od tega pa se mi ta čuden pritisk v zobeh (tudi v čeljustih – zgoraj in sposaj) še naprej pojavlja, hkrati imam tudi pekočo ustno votlino in me neprestano žeja.
Ker do sedaj nisem imela nikdar težav z zobmi (razen keramični nadzidek na spodnji dvojki zaradi mehanske poškodbe zoba), mi je ta občutek neznan. Sicer nimam nobenih fizičnih bolečin v zobeh ali dlesnih, le ta vseskozi prisoten občutek pritiska v zobeh je resnično neprijeten, ker z jezikom neprestano šarim po zobeh. Imam občutek, da če bom to dolgo delala, da a mi bodo kar zobje ven izpadli, ker se mi zdi, da se ob pritisku z jezikom, celotna čeljust malo premakne.
Najbrž je moje vprašanje čudno, vendar tudi sama ne vem, kaj bi to lahko bilo. Zamenjala sem tudi zobno pasto – sedaj sem kaka 2 meseca uporabljala Sensodyn, danes začnem z drugo. Zanimivo je to, da se ti občutki pričnejo pojavljat zjutraj, ponoči je v redu. Če jem, je tudi bolje.
Stara sem 34 let.
Za kakršnokoli mnenje se vam zahvaljujem in vas pozdravljam.

Spoštovana žulika,

ob branju vašega vprašanja sem najprej pomislila na to, da je pri izdelavi plombe nekaj materiala ostalo med zobmi in to sedaj povzroča pritisk oz. neprijeten občutek.
Vseeno bi kazalo obe plombi še enkrat dobro pogledati (tudi višino obeh plomb), eventuelno opraviti rentgensko slikanje, da bi poiskali vzrok za spremembo občutenja.

New Report

Close