Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca pritisk

pritisk

Spoštovani,

sem v najlepših letih (sredi 30 ih), sem drugače zdrava, vitka. Ne ni ženitna ponudba :))

Moje vprašanje je naslednje: moj pritisk je bil vedno nizek, neredko tudi 60/80. Zdaj pa imam zadnje čase spodnjega precej visokega in me zanima, kaj je treba v zvezi s tem narediti.

Nazadnje izmerjen je bil 100/120. Kaj nam kaže spodnji in kaj zgornji pritisk? Moram k zdravniku? Ker mi ravno ni tam za svetit, saj je veliko bolnih in jim ne bi rada delala gneče. So moji vsakodnevni glavoboli v povezavi s tem pritiskom, ali pa mogoče zaradi mojih težav z vratnim delom?

Hvala, hvala.

Lp

He he…
Me veseli tudi, da so trideseta najlepša leta 🙂

Glavoboli lahko izvirajo iz vratne hrbtenice, pa tudi porast tlaka bi bil lahko vzrok. (saj ni važno ampak mimogrede: ker je zgornji pritisk vedno višji od spodnjega, ga zapisujemo v tem vrstnem redu-torej 120/100 oz. 80/60)
120 je sicer povsem normalen zgornji pritisk, 100 pa je že prevelik za spodnjega. Ker pa sta vrednosti sumljivo skupaj, ni nemogoče, da je ponagajal tudi merilec tlaka. Predlagam vsaj redne kontrole tlaka (1x na dan) in da si beležite izmerjene vrednosti.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close