Najdi forum

Prišla bo pomlad….

Današnji petek nas je pozdravil s soncem in človek si ne more kaj, da ne bi pomislil na pomlad. Na svežo zeleno travco, mlade listke, prve rožce in regratovo solato. Ptice se bodo vrnile in končno bomo spet vstajali ob jutranji svetlobi in se iz službe vračali podnevi. Konec z zimskim mrakom in depresivnimi dnevi.Živela pomlad!!! Saj bo kmalu tukaj, mar ne?

Lep pozdrav,

Jaz ne bi prehiteval narave, zna se zgodit da ga bo še nasulo in bodo rožce pa listki morali še mal počakati, čeprav si vsi želimo nasprotno.

Med temi starimi kamnitimi zidovi je danes zjutraj pokukalo sonce. Tako zelo sem se ga razveselila, da sem se šla sprehodit do Punte in občudovala gore, ki so se pokazale na drugi strani obale, obsijane s sončkom.Čas je že bil;tudi jaz se prebujam iz zimskega spanja.

Ne mi rečt, da si doma ob morju! Eni ljudje pa imajo res srečo.

Opa irena, od kje pa uživaš tale pogled, opiši malo, da ti bom fouš.

Ampak regratovo solato bomo pa vseeno jedli.

Ja, živim 100 m od obale, ampak k morju moram iti,da ga vidim. In to počnem pogosto. Ko piha burja, lahko opazujem igro valov v nedogled. … Ali pa poslušam zvončklanje jadrnic v vetru.Ampak vsaka pokrajina ima svoj čar.Letossnega nisem videla.

Na piranski Punti, ob obali in na pomolu.Pi ran je čez zimo skoraj prazen, le tu in tam srečaš koga ki hiti čez Tartinijev trg.Zimska idila malo drugače…Ampak tudi burja ima svoj čar- če si dobro oblečen.

POMLADNI DAN

Kako lep dan:
prav nič zaspan,
od sonca obsijan,
živahno razigran.

Oživelo je domovje,
razklenilo se okovje;
spet vabi nas hribovje,
zbujenih rek vodovje.

Dušo mi prevzela
je nova misel smela,
da bi ves svet objela:
pomlad je zacvetela.

Topla spet je dlan,
žalost šla je stran,
človek ni več sam,
pogled ni več teman.

Joj, kako je tebi lepo. Nič ne de, če nisi videla snega, v mestu je sneg podoben črnikasti brozgi, ki ti samo čevlje moči in če hočeš videt v naravo moraš sest v avto in se do narave odpeljat.

Oja, zelo blizu je pomlad. Pri nas so zacvetele mačice, pa zvončki in norice že cvetejo. In ob taki čudoviti nebesni modrini bi res kar poletel.

Lep vikend vsem.

A si to sama napisala, Lenči? Lenoba je očitno dobil že močno konkurenco.

Ja, a že pred leti, ko se je končala ene od mojih “depresij”. Trenutno pa sem kot zombi in taki ne pišejo pesmic…

Danes ne moreš biti zombi. Skuhaj si kavico ali topel kakav in delaj ( če lahko) tisto, kar te veseli, malček se pocrkljaj, pa bo.Lepa pesmica!

pesimist ..

optimist

optimist

optimist

delim s tabo navdušenje nad spremembami v naravi .. pozna se tudi na ljudeh.
Veliko sonca vsem …..

nadoptimist …. hi hi

H katerim pa ti pašeš?

New Report

Close