Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Priraščena zgornja ustnica

Priraščena zgornja ustnica

Pozdravljeni,

dojenčica je stara 11 mesecev. Morebitno težavo smo “opazili” šele pri umivanju zob, ko je bilo težko odmakniti zgornjo ustnico (uspela sem tudi posneti fotografijo, a mi je ne uspe dodati, ali jo lahko na kak način delim z vami?

Na začetku sva imeli kar nekaj izzivov z dojenjem, saj je zelo počasi pridobivala na teži, po treh tednih se je vrnila na porodno težo. Občutek imam, da se pristavlja normalno (večji del kolobarja v ustih), ne cmoka, mleko ne izteka. So pa bili podoji na začetku maratonski, tudi po 45 minut se je dojila.

Gosto hrano bolj slabo sprejema, šele nekje pri 10ih mesecih je začela bolj konkretno jesti, še danes najraje je, če lahko sama prime v roke in da v usta.

Včasih spi z odprtimi usti.

Zobozdravnica ob pregledu vezi ni komentirala.

Gibalno se razvija normalno, tudi čebljanje se mi zdi v mejah normale.

Prosim za nasvet, če je pregled smiseln iz vidika nadaljnjega razvoja govora oz. razvoja nasploh (v tem primeru prosim tudi za priporočilo kje v osrednji Sloveniji pregled najkvalitetneje opraviti). Če sem pravilno razumela, iz vidika zob, trenutno ni smiselno ukrepati?

Hvala za odgovor že vnaprej in lep pozdrav!

Ste povedali zobozdravniku za težave pri hranjenju (in umivanju zob)? Če ste in ni bilo ukrepanja, potem svetujem pregled pri orofacialnemu kirurgu. V nasprotenm pa ponovno obiščite otrokovega zobozdravnika in mu povejte vse informacije.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close