Pripravljena!
Ne vem ali ima že katera izkušnje s tem, vseeno me zanima ali obstaja možnost, da po več kot 1 letu vidim slike moje mrtvorojene punčke.
Ko sem rodila je nisem imela moči pogledati, vedela sem da bom rodila mrtvega otroka in takrat se mi je podrl svet. Ko sem rodila, sem komaj zbrala moč, da sem kaj je moj otrok, fantek ali punčka. Ko mi je babica rekla da je punčka, sem bila čisto iz sebe in za trenutek je okoli mene nastala popolne tema. Seveda bi bilo enako, če bi bil fantek…. Takrat nisem imela moči, da jo pogledam, videla sem samo kako jo je babica odnesla zavito v rjuhico. Želela sem zkričati naj mi jo prinesejo nazaj, a nisem zmogla…. Ko sem čez 1 mesec šla po izvide je zdravnica rekla sestri naj ji prinese dokumentacijo in slike…. Bila sem še preveč ranljiva, da bi jih zahtevala… Sedaj pa bi jih rada videla, rada bi videla svojo punčko ne glede na to kakšna je bila…. Ne vem zakaj me je nenadoma prevzela ta želja. Zanima me ali te slike hranijo, ali jih lahko vidim?????
Monka
zberi pogum in jih poglej,
tudi sama sem pred dobrim letom rodila mrtvega sinka in tako, kot ti ga nisem mogla pogledati. Vsak dan mi je žal za to, spraševala sem po slikah oa jih nimajo. Sprašujem se ali je bil temen ali svetel ali je imal laske, … Saj je konec koncev vseeno, vendar bi rada imela še kakšno realno sliko o njem, v mojih mislih pa je tako in tako že izoblikovana slika o njem.
Če si želiš, pojdi in prosi za sliko.
Vem,da ti je hudo sedaj po enem letu si pripravljena videti svojo hčerkico.Te razumem,v tistem momentu si čisto zmešan in ne veš,kaj bi storil,da bi bilo prav.
Jaz sem šla pogledat mojega sinka in mi ni žal.Pestovala sem ga v naročju,vtisnila sem si v spomin njegove poteze,tako da imam njegovo sliko zmeraj pred sabo.Zelo podoben je bil mojo hčeri,ko je bila majhna ,s to tazliko,da je imel temne laske.Jaz svetujem,vsem mamicam,če se jim bo kdaj kaj takšnega v življenju zgodilo,pojdite pogledat svoje otročičke,ne bo vam žal.Tebi pa želim,da boš imela srečo in boš dobila vsaj kakšen papir,ali slikco,ker ne vem,kako poteka po tolikem času.
V prihodnjem letu pa želim tebi in vsem mamicam,ki smo dale takšno izkušnjo skozi,notranje zadovoljstvo in mir.
lp D.
Monka!
To kar doživljaš je čisto normalno.
Če so slikce ali karkoli od tvoje punčke pojdi pogledat tja, kjer si rodila.
Kaj bi jaz dala za kakšno slikico, ker mi fantka niso dali pokazat, pa sama si nisem upala.
Sem pa po letu dni zaprosila za obdukcijski izvid in končno izvedela spol, težo in velikost otroka in da je bil zdrav.
Olajšaj svoje srce. Če rabiš pomoč, pa sem tu zate.
Dostop do dokumentacije tvoje mrtvorojene punčke imaš, lahko dobiš tudi kopije. Drug problem so slike. Običajno to niso fotografije otročička. Gre za recimo Rtg slike (ni rečeno, da so jih sploh delali) in morda posnetke UZ- srca, glave (če so jih delali ). Ob porodu življensko ogroženega otroka takoj namreč skrbimo za njegovo preživetje. Če otročiček ni zadihal oziroma se je že rodil mrtev potem teh slikic ni.
Jaz bi v tvoji situaciji rajši stopila do ginekologa ki te je vodil med nosečnostjo. Zelo lepe slike nerojenega otročička so dostikrat pripete na izvide UZ v prvih 5.mesecih nosečnosti.