Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost priprave na HSG

priprave na HSG

Lep pozdrav!Sem kar malce potolazena,ko vidim,da nisem edina,ki ima težave z zanositvijo.Ker so krvni testi ok in partnerjevo seme tudi,je na vrsti HSG.Imam vec vprasanj:Kaksen je postopek naprej,če jeHSG vredu?Slisala sem,da naj bi dali nato neke tabletke(po katerih lahko rodis več otrok),kako se naprej,če še po teh tabletkah”ni kaj”?Kdaj pride na vrsto umetna oploditev?Lepo prsim,če mi odgovorite ve,ki imate to že za seboj.Ali dobis izvide Hsg-ja takoj?HSG imam v MB(2 KRAT so mi že prestavil)!V PRIČAKOVANJU NA ODG.VAS LEPO POZDRAVLJA NELI!

živjo,HSG sem imela prejšnji mesec v LJ in je vse OK,bil je neboleč(bolečine so ponavadi take kot pri menstruaciji),izvide sem dobila po pošti 18 dni kasneje in mi jih je nato moja gin. prebrala.Za naprej pa ne vem ali je partner že opravil spermiogram? pa srečno,NINA

Zdravo!

Jaz sem imela HSG 20.3. v MB. Mene je sicer bolelo, saj ima tudi drugače boleče M. Če jih imaš tudi ti, ti svetujem, da rečeš, da ti dajo kaj proti bolečinam (sicer nič ne dajo).
Že na samem slikanju ti g. pove če je ok ali ni. Izvide sem dobila (zmenla sem se da mi jih pošljejo po pošti) 3.4.. Je pa tudi odvisno od g, včasih jih dobiš naslednji dan, lahko pa čakaš nanje do 3 tedne (tako mi je povedala sestra).

Veliko sreče, pa javi ko opraviš…!

Monika

Pri HSG ti vbrizgajo skozi nožnico v maternico neko tekočino, ki se razlije po jajcevodih. Tako vidijo, če so prehodni in če ni kje kakšnih zarastlin. Po HSG ponavadi sledi laparoskopija, kjer ti bolj podrobno lahko pregledajo rodila in opravijo kakšen poseg, če je treba.
Katere tabletke pa si mislila? Po mojem misliš na Klomifen, ki stimulira delovanje jajčnikov. Res ti lahko to dajo že takoj na začetku (ponavadi že tvoj osebni G), če ni drugih problemov. Če pa po nekaj mesecih ni uspeha, je pa pravi naslov kar strokovnjak za neplodnost. Naredijo tudi krvne hormonske teste. Če je tu kaj narobe pač dobiš zdravila. Če sicer ni drugih težav, poskusijo najprej z inseminacijo, kjer ti vbrizgajo prečiščeno seme direktno v maternico. In šele če tu ni uspeha, pride na vrsto IVF. Če pa ugotovijo, da je kaj narobe s tvojimi rodili, pa pride v poštev le IVF.
Srečno.
Lp, Junona

Zdravo

Ali partner more dati seme prej predno,  grem na HSG al lahko opravijontontudo brez izvidov njegovega semena?

New Report

Close