Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Priprava na rekonstrukcijo

Priprava na rekonstrukcijo

Spoštovani!

Pred kratkim sem bila pri ortopedu, ki je tri mesece po poškodbi kolena postavil naslednje diagnoze:
St.post distorsionem gen. sin.
Ruptura LCA gen.sin.
Ruptura menisci lat.gen.sin.

Zdaj sem v čakalni vrsti za operacijo (predvidoma okrog novega leta). Pred poškodbo sem bila dokaj fizično aktivna, zdaj tri mesece popolnoma nič zaradi bolečin. Fizioterapije nisem imela.
Moje vprašanje je, ali bi bilo dobro delati že pred operacijo kakšne vaje, da bo sama rehabilitacija uspešnejša? Ali priporočate v tej fazi obisk fizioterapevta? Ali je smotrni nakup sobnega kolesa ali morda bolje obisk fitnesa?

Že v naprej hvala za odgovor!
Tina

Spoštovani,

Priprava na operacijo je pomemben del za uspeh rehabilitacije po operaciji. Svetujem vam obisk fizioterapije, da se naučite pravilnih vaj za obodbje pred in takoj po operaciji. Sobno kolo je pred operacijo priporočljivo, če vam pri kolesarjenju ne oteka koleno oz. se pojavi bolečina. Bodite pozorni na višino sedeža, ki mora biti tako visoko, da je koleno skoraj iztegnjeno. Po operaciji se kolesarjenje priporoča po 3/4 tednih odvisno od omejitev operaterja glede na vaš operativni poseg.
Fitnes je lahko vključen v del vaše predpriprave na operacijo, v primeru, da tam izvajate vaje, ki za vaše koleno niso “škodljive” in se vključi v rehabilitacijo po 2/3 mesecih od operacije.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

Spoštovani,

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav,
Tina

New Report

Close