priprava na porod (po Pajntarju)
Živjo.
Preden sem bila noseča, sem bila blazen heroj, ko je bilo treba dajati nasvete kolegicam, ki so se pripravljale na porod. Zdaj pa tudi mene grabi prpa. Ker se bojim, da se bo to samo še stopnjevalo, bi rada poskusila s pripravo na porod prek CDja. Mislim, da je nekaj takega posnel Marjan Pajntar (hipnoza?).
Ali mi lahko katera pove, kje se da to (ali kaj podobnega) dobiti?
Pozdravček,
Enja (20t, 7/4)
Jaz sem jo poslušala med nosečnostjo, pa me žal ni preveč navdušila. Ampak dosegla sem pa nekaj, da sem se malo umirila. Ko te grabi panika, je sprostitev najpomembnejša, tako ti strah ne vzame nujno potrebnih pomoči.
Sicer pa bi za samohipnozo potrebovala kakšen intenzivnejši tečaj s pomočjo avtorja, tale CD verjetno ne bo dovolj.
Ma glej, moja mama me je šla rodit v Kranj zaradi te metode. Takrat so bile nosečnice prav na “tečaju”, ki ga je vodil Pajntar. Govorim…30 let nazaj (ma kaj že 30 let imam??!!!joj kako čas teče!). Moja mama je rekla, da so ostale tečajnice kar dobro dojemale to hipnozo in tudi v redu rodile, sama pa ni imela te sreče, zaradi fizične težave so se pač odločili, da tudi mene, kot prej mojega brata, rodi s carskim rezom. Tako, da sem samo deloma “Pajntarjev” otrok. Baje, da so se pa nasmejali, ko je rekla moja mama: mene nič ne prime, pa je odgovoril: brez skrbi, bo pa vašega otroka.
In še dooolgo so mi to v hecu “očitali”, ko sem skuhala kakšno neprimerno godljo.
Srečno!
Pozdravljena!
Meni je zelo pomagal stavek, ki ga je izrekla fiziterapevtka na materinski šoli.
“Za delo mišic je potrebna kri. Če stiskamo pesti ali katerekoli druge mišice med porodom, posteljica ne dobi toliko krvi, kot bi jo lahko in zato tudi otrok posledično ne dobi toliko krvi in s tem kisika, kot bi lahko.
Rodila sem hitro, s popolnoma spoščenim telesom med popadki. Razen seveda pri iztisu otročka.
Želim vam vse lepo!
Ester