Najdi forum

Priporočilo psihiterapevta v Ljubljani

Pozdravljeni,

Po letih anksioznosti, paničnih napadih in žalosti sem se odločila končno poiskati pomoč pri psihiterapevtu. Do sedaj sem ta obdobja premagovala čisto sama, brez tablet, zato je bilo tudi toliko težje in izčrpajoče, znaki tega se kažejo tudi fizično, moje telo stres zelo slabo prenaša, kar me prav že muči, vsaka sprememba me vrže iz tira, nerada potujem zaradi anksioznosti itd.  Prosila bi za kakšno priporočilo za dobrega psihiterapevta v Ljubljani, najraje bi da je ženskega spola, ker menim da bi me mogoče lahko kot žensko bolj razumela? Kaj pa so izkušnje drugih punc ste hodile k moškemu ali ženski? .. hvala

Pozdravljeni!

Sem vesel za vas, da ste se odločili poiskati strokovno pomoč. To je nedvomno velik in pogumen korak k izboljšanju vašega življenja. Lahko vam ponudim nekaj splošnih smernic, ki vam lahko pomagajo najti primernega psihoterapevta.

Če poznate nekoga, ki je že obiskal psihoterapevta, lahko vedno vprašate za priporočila. To je pogosto eden najboljših načinov, da najdete terapevta, ki ustreza vašim potrebam.

Vaša želja, da bi imeli terapevta ženskega spola, je povsem legitimna. Pomembno je, da se počutite udobno in razumljeno. Če menite, da bi se lažje odprli ženski, potem je to zagotovo nekaj, kar je treba upoštevati pri izbiri. Se je pa smiselno tudi vprašati kaj se vam upira pri moškem terapevtu. Iz tega vidika je izbira moškega terapevta lahko tudi dobrodejna.

Ko najdete nekaj možnih kandidatov, jih lahko pokličete in se pogovorite z njimi o svojih potrebah in pričakovanjih. Večina terapevtov bo z veseljem odgovorila na vaša vprašanja, da boste lahko ugotovili, ali se dobro ujemata.

Preverite tudi, ali ima terapevt ustrezno licenco in izobrazbo, da vam lahko zagotovi kakovostno terapijo. Standard je približno 4-5 letno izobraževanje s poglobljeno osebno izkušnjo v psihoterapiji (vsaj 250+ opravljenih ur svoje psihoterapije) in konstantno supervizijo pri izkušenejšem kolegu psihoterapevtu.

Po prvem srečanju z terapevtom ocenite, ali se počutite udobno in razumljeno. Terapija je zelo osebna izkušnja, zato je ključnega pomena, da se počutite, kot da lahko zaupate terapevtu.

Upam, da vam bodo te smernice v pomoč.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj
Objava čaka odobritev

New Report

Close