pripomočki
Pozdravljeni!
Na tržišču je res veliko pripomočkov, vendar pa iz vaših vprašanj ni razvidno za katere pripomočke se zanimate ali za tiste s katerimi zdravimo inkontinenco ali za tiste za nego inkontinence. Tako vam lahko samo svetujem Molimed vložke, ki vpijajo urin, saj za to vrstne zadeve menstrualni vložki niso primerni.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič
Jaz sem že kar malce v letih in me je doletela inkontinenca. Prebrala sem, da svetujete vložke določene znamke, sama pa sem pomislila na plenice. Ali obstajajo tudi kakšne plenice za starejše, kajti ne predstavljam si, da bi nosila tiste otroške.
Ali so kakšne razlike, ali je mogoče nositi otroške, saj sem precej shujšana in suhcena?
Pozdravljeni!
Ne glede na leta svetujem, da se po pomoč obrnete k zdravniku, kajti urinsko inkontinenco se da z zdravili vsaj omiliti, če ne popolnoma odpraviti. Plenice se predpišejo ljudem z močno prisotnostjo inkontinence ter so dnevne in nočne, predpiše jih zdravnik, saj so na naročilnico. Na naročilnico pa tako vpiše tudi določeno šifro, ki farmacevtu pove ali vam izda vložke ali plenice. Tako vložki kot plenice pa vsebujejo posebno polnilo, ki vpija urin in ne oddaja vonja. Za odrasle obstajajo različne velikosti in različne kvalitete. Znamka, ki jo priporočam pa je tudi dermatološko testirana in ohranja PH kože, kar je zelo pomembno, saj se koža lahko poškoduje. Za inkontinentne bolnike obstajajo tudi hlačke za enkratno uporabo, ki so narejene iz enakega materiala kot plenice.
Kakšne so razlike med otroškimi in plenicami za odrasle ne bi vedela, saj delam na področju urinske inkontinence za odrasle.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič
Pozdravljeni!
Menstrualni vložki niso primerni za urinsko inkontinenco, ker so prirejeni za vpijanje menstrualne krvi in niso dovolj vpojni za urin. Vložki oziroma inkontinenčne predloge pa so napolnjene s posebno snovjo, ki vpija urin in ne oddaja vonja ter so prav tako različnih velikosti in različnih vpojnosti.
Lep pozdrav,
Lorena Meglič