Pripomoček za učenje hoje
Za 9 mesečno deklico bi rada kupila pripomoček za učenje hoje, katerega se drži in če prestopi, ga pred sabo potiska…o.k.upam, da veste ,kaj mislim. Mož pa pravi, da se mu zdi to tako nesigurno, da bo več poškodb, kot koristi. Prosim, če lahko z mano delite vaše izkušnje s tem pripomočkom in kateri vam je ugajal oz. se vam ni zdel primeren?
Hvala, CAU,
Majska
Verjetno imas v mislih nekaj takega:
Mi imamo ravno tega, vendar ga nismo nacrtovali kot pomoc da bi prej shodil (shodil bo otrok takrat, ko bo telo pripravljeno na to funkcionalnost in nic prej :). Je pa tale Ju-Box naj-naj-naj igraca ze od 9. meseca dalje. Iz porivalcka se lahko preobrazi v vozicek ali mizico, veliki gumbi za pritiskat, prijetna glasba, lucke utripajo, da je veselje. 🙂
Alexa
Tule sta dve finti v levo:
Ha, moja dvojčka sta z velikim veseljem pred sabo potiskala na glavo
obrnjen Tummy Tub. Zelo zanesljiva zadeva, se ne prevrne in dobro se lahko držiš za rob.
Ta drugi sine pa je pogruntal, da če se za kaj držiš, ne padeš in je nekaj časa prav fino hodil, če je držal kaj v rokah. recimo pleničko je suvereno odnesel v koš, ker se je držal zanjo. Sicer pa si upal narediti nobebega samostojnega koraka brez opore…
N:)
Eh, saj MAJSKA ni mislila forsirat hoje, vsaj po mojem ne. Gre pač za tip igrače, ki je pri tej starosti, ko malčki že vstajajo in po malem drajsajo naokoli, primerna. Jaz sem jo tudi nameravala kupiti, vendar se mi je porajalo ravno to vprašanje o stabilnosti in varnosti (pa mi ni znal nihče konkretno odgovorit), zato se zanjo nisem odločila. LP
Živjo,
jaz imam podobno “igračo”, ki pa sem jo kupila že ko je otrok skoraj hodil, ker ima majnha kolesa in je počasna se mi ne zdi nevarna. Tomy s svojimi velikimi kolesi pa je že skoraj lahko nevaren, ker otrok, ki še ni shodil še ni dovolj stabilen, z rokami se zažene, nogice ne upogajo in lahko pade.
Lp
Toy’s’ur Celovec, 29.99 EUR. Se vedno jo imajo v akciji:
http://www.toysrus.de/baby_index.html -> rumeni zavihek “Baby SpeielZeug”, gres proti dnu strani in najdes.
Alexa
Mi smo pri desetih kupili Lego voziček na štirih kolesih, ki ima zraven še največje Lego kocke, kolesa so modra in zelena(premera 10 cm), glavni del rumen, naslonjalo oz. ročaj pa je rdeč.
Je zelo stabilen in uporaben še pri dveh letih za prevažanje naše Pikice, igrač, prijateljkov…
Shodila pa zaradi njega ni nič prej…
Sedaj ga prodajajo tudi pri nas (v večjih trgovinah), stane okoli 10 čukov.
Priporočam.
Kuku
Mi smo imeli Tommyjev voziček. Pa je imela pikica raje bilj trdno oporo, kot pa stvar, ki se spelje naprej takoj, ko porineš. Obstajajo pa menda (leseni) vozički z ročajem – kakor škatla na kolesih, ki se ne prevrnejo in nimajo prostega teka. Moraš močno poriniti, če hočeš, da gre naprej. Namenjen pa je prav učenju hoje. Me zanima, če je kdo kaj takega videl. Jaz sem zeloooo iskala.
Hvala vsem, ki ste se oglasile z nasveti – takimi in drugačnimi. Za vse tiste, ki ste me napačno razumele, pa: saj ne mislim forsirat hoje in prehitevat razvoja. Če bo shodila pri 15. mesecih, bo pač takrat. Pač malčica že lepo hodi ob opori, včasih tudi vstane, sedenje smo pa itak totalno opustili v zadnjem tednu in ker imamo poleg te še eno skoraj triletno nadobudnico, ki itak ne zna nikoli biti pri miru, dobiva tamala pač živčni zlom, ker se ne zna premikat ( se namreč ne plazi ). In tako sem pomislila na to igralo, da bi se lahko premikala tudi naprej, ne le levo in desno ob omarah.No, to je to in najbrž ga bomo tudi kupili saj se očitno da z njim početi še toliko drugih stvari. Še dobro, da otroška domišljija nima meja.
LP, Majska
Mi smo to zadevico kupili naši punci kmalu po rojstvu in je sedaj, pri hčerkinih dveh letih, še vedno v uporabi. Mislim, da je od Tomyja, multi- nekaj. Na začetku se iz elementov sestavi didaktično stojalo, s katerega visijo dve različni ropotuljici in ogledalce, ki tudi spušča neke zvoke. Ta element je namenjen dojenčkom, ki ležijo spodaj in lovijo pisane igračke, ki visojo nad njimi. Ko to ni več aktualno, se stojalo preoblikuje v voziček, ki ga otrok potiska pred seboj, ropotuljice pa se vgradijo v nekakšno komandno ploščo. ne bom trdila, da se je hčerka z njim naučila hoditi, je pa strašno uživala, da je imela nekaj, na kar se je lahko na takrat še nesigurnih nogicah oprla in se s trdimi kolenčki potegnila naprej. Njej se voziček ni spodmikal, je pa res, da smo ga imeli v dnevni sobi na zelo debelem tepihu, ki je preprečil prehitro vrtenje koles. Ko je že shodila, ga je rada uporabljala za potovanje po stanovanju – za vsak slučaj, danes pa nanj nalaga knjigice in punčke in jih prevaža sem in tja. Edina moteča stvar je hrup, ki ga povzročajo kolesa drvečega vozička, pa zaletavanje v pohištvo in v noge neprevidnega starša, ki mu stopi na pot.
Nam se je nakup tega igrala zelo izplačal. Kupili smo ga v Baby centru, cena je bila okrog 11.000 SIT, vsake toliko časa ga vidim v prospektih otroških trgovin v akciji. Žal se ne morem spomniti, kako se mu točno reče, ampak če jim ga v trgovini opišeš, bodo takoj vedeli, kaj iščeš.
Lep pozdrav!