Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? pripomba na temo kaj se dog v ginekol

pripomba na temo kaj se dog v ginekol

Spoštovani!
Menim, da imate vsi tehtne pripombe na to temo, tako en zorni kot kot tudi drugi je pravilen. So namreč taki in taki zdravniki – eni z malo večjim eni z malo manjšim čutom odgovornosti.

Jaz osebno pa sem mnenja, da imajo občutno premajhne plače in so vse premalo cenjeni. Vendar to je le moje mnenje, mnenje nekoga, ki ve, kako je, ko zdravnika RESNIČNO potrebuješ, ko si ne moreš več pomagati sam, ko ti ne morejo pomagati družinski člani ali prijatelji, ne more pomagati denar ne alternativna medicina. Ko sem se sama kot zadnje upanje v solzah zatekla k zdravniku in imela srečo, da sem se zatekla k pravemu, sem začela ceniti te ljudi.

Ne vem koliko vas je, ki ste že nujno potrebovali njihovo pomoč, menim pa, da kdor je ni, ne more objektivno podajati mnenja na to temo.
LP, Brigita.

No, ja pa še to – včasih človek res naleti na neodgovornost ali površnost.

Pač eni smo taki, da smo neizmerno hvaležni zdravniku, drugi pa dobro delo pozabimo še isto minuto. Pač ljudje smo različni.

Se pa strinjam s tabo. Vseeno se vedno najde zdravnik, ki je predan medicini “z dušo in telesom”, le srečo moramo imeti, da jih pravočasno najdemo. Sploh pa mislim, da bi res morali imeti večje plače, še posebej, ko jih primerjamo z drugimi.

Lep dan.

maša

Tudi jaz menim, da je dosti zdravnikov predanih svojemu delu in pripravljenih pomagati.
Sodim v skupino ljudi, ki jim je neizmerno hvaležna (imam izkušnjo z zdravnikom, ki je videl mojo stisko in mi je pomagal, kar ne bom kmalu pozabila).
Se pa strinjam, da so še zdaleč premalo cenjeni.

Antonija

brigita popolnoma se strinjam z tabo. Vse je resnica kaj si napisala. Jaz sem potrebovala intervencijsko pomoč in takoj operacija v treh urah zjutraj. Hvala jim, če jih ne bi bilo bi umrla. Hvaležna sem jim resnično. Naj bog jih čuva in naj jim, da vse kaj je lepega. To je moje mnenje. Pa še to. Plače si resnično zaslužijo, ker so vrewdni več kot tista njihova plača. Življenje je več pomembno, zato vstrajajmo, da zdravniki imajo dobre plače. Njim bi dala dobre plače. Kaj pa tisti poslanci, ki pobirajo denar na račun naš. Zdravniki pa nimajo primernih plač. To ni normalno kaj počenjajo. Naj se spomnejo na naše zdravnike saj oni isto potrebujejo pomoč kot mi ostali. Saj zdravniki isto so krvavi pod kožo kot vsi. Zato jih spoštujmo, ker resnično so nam v veliko korist. Vsem zdravnikim želim vso srečo in čim bolj večjo plačo……..

lp, Doroteja

Tudi jaz se strinjam, da so zdravniki, tisti ki si ta naziv res zasluzijo, vredni vsega spostovanja in plac.Vendar pa bi morali sami med sabo izlocati tiste, ki jim kvarijo rezime s svojim neprimernim obnasanjem.Ker pa se to ne dogaja, bodo se dolgo vsi pristajali v istem kosu….na zalost….

Lp Mojca

Živjo

Tudi jaz cenim zdravnike, glede plač pa se ne bi opredeljevala..kaj pa medicinske sestre..a na nih pa pozabljate…koliko bi dale pa njim..mislite, da niso imele nič zraven ko so vam reševale življenje, pa ljudje v rešilcih in ljudje ki pokličejo na pomoč ko se nesreča zgodi, da pridejo pravočasno…potem dalje ućitelji, ki imajo prav tako visoko izobazbo in skrbijo za vaše malčke da so srečni in se mučijo na sto in sto načinov da spravljajo znanje v njihove glavice in prav tako jih budno opazujejo in tako skrbijo za njihovo varnost…potem farmacevti in kemiki, ki raziskujejo zdravila, da vam jih lahko zdravnik predpiše, tu jih je nekaj z visoko izobrazbo…da pa ne naštevam še drugih poklicov, ki poteno delajo in skrbijo za naše potrebe….gasilci, poštni delavci pa še in še….

na tem mestu res ne bi poveličevala nikogor….prav je da pohvalimo vse, ki opravljajo svoje delo. Zdravnik ve kaj je njegovo..prav tako učitelj in plačan je , kot je plačan, večinoma so vsi premalo tudi snežilke in trgovci…pa še kdo.

Ne bi pa izpostavljala zdravnikov…ki mislim da nimajo težav s preživetjem…izpostavila bi ljudi, ko pošteno delajo pa se težko preživljajo. Ne vem kakšne težave ima zdravnik ki po vseh dežurstvih dobi 500.000 SIT( ga osebno poznam), kakšne ima pa trgovka samohranilka ki zasluži 70.000 SIT pa dela prav tako ponoči in trdo in pošteno.

Edino kar bi na tem mestu omenila, da bi bilo potrebno začeti višati plaće spodaj…ljudem, ki imajo najnižje in tako bi se z nekim razmerjem zvišale tudi zdravnikom in učiteljem.

Povedala bi pa še, da vsem prvoščim veliko denarja in visoke plače…prav tako zdravnikom…še bolj jim privoščim da se jim uredi število ur dela, da bodo lahko več s svojimi družinami…milsim da težav s preživetjem pa nimajo.

BIna

paa… vsem ki bi tako višale plače samo zdravnikom pa tole…pomislite kdo vam je v vašem življenju poleg zdravnika še pomagal in ne bodote tako plitke!!!

Se strinjam z vami! Zaslužijo si večje in debelejše denarnice, sploh tisti, ki se vsako sekundo borijo za njihova življenja!

Glede na to, kar se je zgodilo meni, ne zamerim nobenemu zdravniku, ne sestram in ne reševalcem!Vsi so bili enkratni, prijazni,…………..

Če vas pa matra firbec, pa si preberite temo porod doma – pohvala!

Brigita upam da mi ne zameriš, če se tudi jaz podpišem z istim imenom!

Brigita L.
Papa

Draga Bina, kakrsnokoli mnenje ze kdo ima, v redu …nimas pa pravice obsojati ljudi, da so plitki….

Lp Mojca

Živjo

Oprosti, če sem te užalila, ampak nisem mislila prav nate ampak na tiste, ki gledajo na stvar samo iz svoje strani in cenijo samo tiste, ki so jim v tistem trenutku pomagali, ostali so pa zrak za njih.

Se opravičujem, ker si se očitno našla v svojem opisu. Če pa tvoja stara sporočila berem pa tudi ti nisi najbolj taktna do drugih…razen seveda do zdravnikov, ki edine tako zelo občuduješ in spoštuješ.

Bina

Draga Bina, samo jaz vem, koga sem branila pred tvojim zaljenjem.Delam v medicini, nisem zdravnik in mislim, da ti to zadosti pove.Ne povelicujem zdravnikov, tako kot ne ponizujem drugih ljudi.Vsak dela za svoj denar.>vsak si tudi sam izbira svoje zivljenje, sluzbo , druzbo , partnerja itd.Vsak je za svoje zivljenje odgovoren sam in ne zdravniki in drugi ljudje , ki ga obkrozajo.Ce te zanima, zdravnika ne rabim, ker zdravo zivim, ce pa ga bom kdaj rabila, se bom brez podkupovanja obrnila nanj.Ker je delavec tako kot vsi ostali, ki jim pritices taksno ali drugacno vlogo.Zame je vsak clovek na zemlji enkraten in neponovljiv, pa naj bo to vaski klosar, ali crnec sredi mesta ali dr. medicine.
Glede zdravnikov sem napisala, da so vredni svojega spostovanja ( tako kot vsi drugi ) in plac.Ali tudi ti nisi vredna svoje place ?Ce ne, se vedno lahko zamenjas sluzbo….
Torej , pometimo najprej pred svojim pragom in potem obtozujmo vse povprek.

Lp Mojca

Draga Bina, napisi mi prosim, v katerem postu nisem najbolj taktna do drugih, kot do zdravnikov, da ti bom imela moznost napisati tehtno razlago.Jaz taksnega posta namrec nisem nasla….

Lp Mojca

dr. Pušenjak!!

Zelo cenim vaše delo in prizadevanje. Bi vam pa svetovala, da selekcionirate “debilna” vprašanja. npr. vprašanje od Niki z dne 21.2.2002.
Enostavno ne morem razumeti, da sodobna ženska, ki operira s PC in Internetom postavi zdravniku – ginekologu tako vprašanje, na katerega bi ji lahko odgovorila že malce bolj razgledana 15 letnica.
Ni mi jasno ali so nekatere ženske tako lene, da ne morejo malo posrfati, prebrati ali imajo dejansko IQ debila.
No, izjema je ga. Doroteja,……….. pustimo njo, ampak povprečno razgledana ženska, da postavi tako vprašanje

To je too much.
Svetujem vam, da taka vprašanja DELETE-te, drugače boste pregorel še za strokovna vprašanja.
Priznam, da sem bila malce ostra, ampak včasih edino to “pali”.

Dr. Pušenjak vam pa žalim čimmanj “debilnih” in čimveč strokovnih vprašanj in odgovorov. čao!!!!!!!!!

Za nekatere debilna za druga pomembna vprašanja. Mogoče je komu debilno vprašanje zelo pomagalo, jo pomirilo in je bilo vredno in mogoče ta oseba ni tako vešča interneta, da bi znala uporabljati iskalnik.

Bina

Živjo..

ta odgovor mi je bilo všeč..vsak je vreden svoje plače ..to je res…ampak kdo določa razmerje med njimi. Zakaj bi samo zdravnikom višali plače…če že potem je treba vsem…sploh pa lačnim…ki niso sami krivi da pošteno delajo pa dobijo mizerijo.

Jaz sem zato, da se vsem višajo plače…razmerja pa končno uredijo…ne da ti zdravniki in sodniki tako zelo štrlijo ven…med ostalimi državnimi službami.

LP Bina

New Report

Close