Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala PRIPADAJOCE POMOCI NE DOBIM!!!!!

PRIPADAJOCE POMOCI NE DOBIM!!!!!

Oktobra mi je banka zaradi povecanega limita se iz casov ko sem bil zaposlen pobrala 3/4 socialne pomoci..
Takrat sem sredi oktobra vlozil za podaljsek pomoci, seveda prepozno… sredi meseca..
Dobro si recem, pac me bodo izpustili 21ga ampak bom dobil naslednji mesec 6ga..

Niti prvic (jasno) niti drugic pomoci nisem prejel. Jasno kot beli dan je zakaj sem odgovor (ki je bil napisan 19ga) prejel sele 22ga..
Dva tedna pred tem sem klical na socialno in vprasal ali bom prejel vsaj 6ga in mi je bilo obljubljeno da celo 5ga (nedelja????) uredu si pac recem… bo ze drzalo…

Ampak ce bi bila odlocba poslana 19ga kot je bila napisana in ne 22ga v ponedeljek, bi jaz to pravocasno prejel in bi povratna informacija prisla do njih pred 25im v mesecu, ko mora biti vneseno v racunalnik da bi prejel RES 6.12.2010…

Tako pa ni bilo mogoce niti na luni in sem ostal z socialno “pomocjo” se od oktobra kar pomeni, da sem v dveh mesecih in pol imel v povprecju manj kot evro na dan..
Jaz pa se lahko vrzem ob tla, ko prejmem iz zavoda kako moznost za zaposlitev in placam na posti z denarjem, ki ga ze dolgo ni vec.

Žal … kaj naj vam rečem?

V bodoče je bolje vlogo vlagati prvega v mesecu – vsaj tako sem jaz delala, ko sem potrebovala DSP in prinesla vsa dokazila, čeprav morajo po zakonu CSDji sami pridobiti dokazila. Vendar čas na moji strani ostane edino tako, da uredim jaz dokazila in je vloga ekspresno rešena.

Tudi sama sem takšne vloge, h katerim so stranke že posredovale dokazila, rešila takoj, in mi ni bilo treba čakati na odgovore UE, KDD,…., ali še huje, ponovno pozvati in še urgence pošijlati – pa je šlo 3 tedne v nič. Ljudje pa čakajo, čakajo,…. DSP pa lahko pride tudi po 5 mesecev od oddaje vloge.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Razložite mi prosim, v katerem primeru se lahko na DSP čaka 5 mesecev od oddaje vloge? Ali ni rok za rešitev vloge 2 meseca?

Ugotavljanje dej. stanja lahko traja max. 2 meseca od oddaje vloge.

torej če vi oddate vlogo 31.12.2010, mora biti vloga rešena max. 31.2.2010, in predno prevzamete odločbo in pošta vrne povratnice, lahko mineta tudi 2 meseca da pridete na vrsto za izplačilo. Najmanj ugoden termin od oddaje vloge do izplačila je 5 mesecev, lahko pa tudi več če je vmes veliko praznikov

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Zanima me, ali se v primeru, da se reševanje vloge zvleče zaradi praznikov, dopustov, itd, denarna socialna pomoč izplača tudi za čas, ko je bila vloga v reševanju (tj. upravičenec je bil upravičen do DSP, vendar pa vloga še ni bila rešena)?

Razočaran sem nad ljudmi ki se izsiljujejo razne pomoči in obenem tudi hudo lažejo s tem pa kradejo pomoč ljudem potrebnim.V svojem kraju vidim družino ,dva otroka (18 in 21 let) ter mati samohranilka 42 let. Živijo v skupnem gospodinjstvu s svojo osemdesetletno mamo.Stara mama ima preko 1000€ pokojnine, otroške dodatki,plača v redni službi, štipendiji in alimentacija za oba otroka.Imajo dva dobra avtomobila katera sta non stop na cesti , ki pa sta oba prjavljena na babico kot tudi vse nepremičnine.Redno hodijo po oblačila ,prehrambene artikle ,oblačila in včasih jim plačajo tudi kakšno položnico. Karitas jim nudi vse ugodnosti ker imata županova MICKA ter PAVEL velik vpliv.Srečujem ljudi , kateri so lačni , slabo oblečeni brez toplega doma in z zapostavljenimi majhnimi otroci katerim kradejo taki , kateri živijo na visoki nogi in se smejejo revnim.Zato kako naj verjamem v KARITAS , kjer se dogajajo take umazanije? zakaj bi daroval , ko pa se veliko stvari deli pod pultom in so pomembni samo obrazi .Slutim da to razmišljanje ne bo objavljeno, ampak vsaj za en pogled na cesto sem si olajšal dušo.Zato kakršnokoli podobnost družini nekje na Gorenjskem ni le slučajna.

za: o

pravica se upošteva z naslednjim mesecem od oddaje vloge, zato se vam pri izplačilu upošteva od tega meseca dalje, kot je pravica upoštevana, četudi odločbo dobite čez 3 mesece.

npr. vloga = februarja
pravica = marca
odločba = maja

izplačila se upoštevajo od marca dalje!

Motiš se !!!
Četudi ti v vlogi napišeš lažne podatke, CSD sam preko DURS-a izbrska prave podatke in te o tem tudi preko odločbe obvesti, seveda pa tukaj ne moreš šteti denar, ki gre iz ene roke v drugo.

Kako je pa zdej z avtom in kaksni denarjem na banki? Avto naj bi bil do vrednosti 10keur, kako sploh ocenijo kolk je avto vreden?

Na racunu naj bi tudi lahko imel nekaj Keur denarja ce sem prav prebral

Ne pripada ce ima prosilec:
avto, če je njegova vrednost ne presega 35 osnovnih zneskov minimalnega dohodka (trenutna vrednost je 8.033,20 EUR),
premoženje, ki vam omogoča dohodek, s katerim se preživljate (60 osnovnih zneskov – 13.771,20 EUR),

Po drugi strani mi je pa delavka CSDja dejala da nesmes imeti nic denarja na banki oziroma da je bolje da ga nimas?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close