Primožu v razmislek
Spoštovani Primož!!
A se ti ne zdi, da delo ki ga opravljaš in zaslužek ki ti to delo prinaša, je milo rečeno, zaslužek na račun kreganja ljudi med sabo. Sicer ne bi rad primerjal tvojega zaslužka s zaslužki ljudi, ki jim je naša mlada demokracija omogočila hitro bogatenje in neizmerna bogastva na račun tisočev ljudi, ki so ostali brez dela, brez minimalnih pogojev za življenje, v revščini in na robu preživetja. Resnica je tudi, da do tega foruma dostopajo v glavnem ljudje med delovnim časom v službah, ki jih davkoplačevalci krvavo plačujemo. S tem mislim na uslužbence v javnih službah, državni upravi, raznih zavodih, institutih, fakultetah in podobno. Res je, da internet lahko združuje ljudi po raznih interesih, vendar spravit ljudi do kreganja in to celo dopuščat, se mi zdi nizkotno. Dajmo ljudem predstavit internet v takih pogledih, da bodo imeli od tega nekaj za krepitev svoje osebnosti, značaja in tudi zdravega odnosa do ljudi s katerimi živimo. Vprašam se, koliko ljudi s tega foruma se je pripravljenih odreči svoji anonimnosti. Sicer se strinjam z anonimnostjo tam, kjer gre za zdravstvene težave in podobno, ne pa tu, kjer so plodna tla za ustvarjanje laži, sovraštva in podobnega. Prepričan sem, da se take svinjarije in obrekovanja na tem forumu nebi dogajale, če bi s strani vodstva vaše firme bilo poskrbljeno zato, da anonimnosti ne bi bilo. Trdim, da je lažje živeti na pošten način, tako, da lahko vedno pogledaš človeku v oči in da lahko kadarkoli zagovarjaš svoje besede in dejanja. Konec koncev, saj je svet tako majhen, ena sama vas, v kateri se med seboj skoraj vsi poznamo. Po vsem tem ZAKAJ ANONIMNOST?
Tudi sam se ne želim skrivati za anonimnostjo. Ko bo omogočeno, da se obiskovalci identificiramo oziroma, da se registriramo pred vstopom na določen forum, bom to seveda z veseljem tudi storil. Predlagam ti, Primož, da takoj in nemudoma zapreš forume, kjer se te svinjarije dogajajo, v dobro vsem, ki se še imamo radi, in verjamemo v človeka, ki nam bo v stiski pomagal, ne pa da bo človeka v težavah celo popljuval. Kako nizko smo padli, a ne?
Naj še povem, da nisem redni obiskevalec vaše spletne strani in tudi furumov ne, vendar ko vidim, kam vse skupaj pelje, sem bil prisiljen napisati teh par vrstic tebi, Primož v razmislek.
Za konec: Primož, navezujem na misel na začetku mojega pisanja, da tak zaslužek kot ga ti spravljaš v žep, jaz ga ne bi, pa čeprav je res, da na denarju nič ne piše od kod je prišel.!!
S spoštovanjem Lojze
Samo za opombo naj povem, da Primoz od teh forumov nikakor NE sluzi. Primarna dejavnost njegovega podjetja je drugje, od koder mora (nam na ljubo in v veselje) odvajati dohodke, da lahko te forume vzdrzuje. Niti pod razno pa ni on kriv, kako se ljudje obnasajo, ampak je forum zrcalo vseh ljudi, ki ga obiskujejo ter njihovih manir. Mariskomu je forum v veselje in rad poklepeta z drugimi. Teh vi ne vidite in menite, da je najbolje vse zapreti. Ce vas stvari tako motijo, forumov pac ne obiskujte. Jaz zaljivih postov pac ne berem, Primoz pa se trudi tudi s cenzuro – kolikor je mogoce, saj je obisk strani ogromen in bi porabil pac ves cas lahko samo za to, da bi bral in preverjal vpise, ali so primerni.
Jaz forumov,ki mi niso všeč,sploh ne obiskujem.Pa je.Pa tudi nikoli ne gledam,koliko kdo zasluži,na kakšen način in podobno.Pač pa gledam,kako
in na kakšen način,bi sama oplemenitila svoj račun.
Sem pa resnično vesela,ko vidim,da so drugi sposobni to ustvariti veliko bolje od mene.Ne zanima me kako finančno ta forum (če)funkcionira,Meni je v veselje
in je prav krasna pridobitev,za vse nas,ki smo tu že nekaj časa.Mislim,da se bo
marsikdo strinjal.
Pa tudi Primož je,čeprav ga osebno ne poznam,vendar sodim po njegovih
postih,človek s karakterjem.!!
Mar naj bi sadili le rožice?Tudi konstruktiven prepirček je dobrodošel,saj zato
pa je forum,da se včasih tudi mnenja krešejo.
Ti,bi želel nekam,kjer je mir ,pa tišina,pa ljubeznivost,no pa le pojdi..
Lojze, kaj se duvaš. Če ti strani niso včeš, jih pač ne obiskuj in ne sodeluj v forumih. Ne spravljaj se na Primoža. A poslanci si pa zaslužijo take plače kot jih imajo, zato, da v Delu preberejo, kaj se je prejšnji dan v DZ-ju dogajalo???? Me zanima, če tebe res ne zanima denar in če hodiš v službo, zaradi službe ali zaradi denarja, ki ga dobiš???? Najbrž ti nisi zadovoljen s palčo ??? Primož pa najbrž dela še kaj drugega, kot pa ureja samo ta forum. Ima pač srečo, da je dobil službo, v kateri dobro zasluži (kdo si je pa ne želi?) oz. zna tržit svojo inteligenco, kar se mi zdi edino prav. Kaj še vse živo plačujemo davkoplačevalci, pa sploh ne vemo.
Kaj te motijo niki? A bi bilo pol kej drgač, če bi vedel katera je ta oseba?? Samo še več gobcanja bi bilo.
s spoštovanjem Frucka
Spoštovani gospod lojze!
Sami pravite, da niste reden obiskovalec teh forumov in očitno nimate pojma, kaj se dogaja.Mislim, da nas je večina tu opazila, da se Primož trudi, kolikor more, da bi forum ostal kraj prijetnega druženja, a ljudje smo pač kakršni smo in nekateri svojega mnenja ne znajo povedati, ne da bi pri tem žalili drugače misleče.Nismo nikakršni strokovnjaki, psihologi ali svetniki; samo ljudje smo, ki napišemo, kar mislimo.Meni osebno je anonimnost všeč in nikoli je nisem zlorabila z žalitvami ali čim podobnim.Čisto nič me ne moti, da se ne poznamo osebno, saj gre samo za mnenja in poglede na svet, ki govorijo sami zase.Nikoli ne sodelujem na forumih, kjer je potrebna registracija, pa ne zaradi sebe, pač pa zaradi raznih šaljivcev in ljudomrznikov, ki ti grozijo skoraj s smrtjo, če se z njimi ne strinjaš.
Tale o Primoževem služenju denarja, je bila zelo podla in po moji oceni neutemeljena poteza kakega zagrizenega krščanskega demokrata. Vso grajo si zaslužimo nekateri od nas (in tudi Vi, gospod lojze), ker se ne znamo obnašati, kot dobri ljudje.
Ljudje smo vseh sort in različna so tudi naša mnenja.Kaj bi, po vaše, moral Primož objavljati samo določena!? Katera? Uvedel je cenzuro za prehude psovke in žalitve, a nekaterim tudi to ni bilo prav. Če objavi, drugim ni prav! Veste, ljudem je težko ustreči!
Jaz mislim, da se zelo trudi in da svoje delo dobro opravlja!!
Dobrota je sirota.
Tak pritisk , kakršen je na Primoža, bi najbrž redkokdo prenesel.Fant se trudi, vlaga svoj denar, sponzorjev nima in se trudi, da bi jih dobil.
Ta forum je šel že v take razsežnosti, da ga en človek poleg svojega dela dejansko težko urejuje. Verjamem, da se Primož trudi z vsemi močmi, toda ustreči vsem se ne da. Ne razumem, da se stalno nekdo pritožuje kakšno sranje je nastalo na tem forumu.Doma lepo preklopiš kanal na TV, pa je. Tukaj pa lahko isto narediš. Hudo mi je za Primoža, najbrž je tole prebral in je ostal brez besed.
Primož, ne pusti se, stalni obskovalci forumov smo s tabo in držimo pesti, da boš zdržal.
LP,Kaja
Žal se je ta forum spremenil v osebno debato peščice ljudi, ki je postala neformalna skupina in po svoje ureja pravila na forumu. Strinjam se z Lojzetom, da je webmaster, v tem primeru Primož, odgovoren za to, da ta forum obdrži naravo javnosti in pritegne v zdravntvene namene, večje število različnih obiskovalcev, ki bi bila sbosobna neke konstruktivne debate, ki je žal na tem forumu primanjkuje in se s takšnimi posti, kot se tu dogajajo odmikajo od predstavitvenega koncepta. Mislim, da bi moral dvigniti nivo komunikacije in preusmeriti ljudi, ki jim je do osebnih stikov na interno medsebojno e-dopisovanje. Mislim tudi, da so takšne debate, ki se pojavljajo tukaj, z ožaljenimi odgovori in obsojanjem v nedogl, nezrele. Spoštovani Primož, želela bi dobiti odgovor na svoje mnenje in popravite me prosim, če se motim.
Pozdravljeni!
Tudi meni je bilo hudo ob prebiranju lojzovega posta. Iz njega veje precej domišljavosti, zavisti in neupravičenega grajanja Primoža, ki si to definitivno ne zasluži.
Zadnje dni na forumu pod različnimi temami zasledujem vedno večje pometanje smeti pred tujimi vrati. Temu to tu ni všeč, drugemu zopet to tam ni všeč in tako naprej. Če bi se vsak od nas zazrl sam vase in se vprašal kakšen človek je ter se vsakodnevno trudil, da bi bil boljši, bi ta kreganja sama od sebe zbledela in se umaknila dobroti in prijaznosti. Lojze ti ljudje tu (jih sploh ne mislim naštevati kateri, ker se mi sojenje kdo je dober in kdo ni, ne zdi na mestu) so mi ogromno pomagali in mi marsikdaj polepšali kakšno samotno urico in ne boš verjel, nikoli resnično nikoli, se nisem spraševala ali zahtevala od njih njihovo indentiteto ali karkoli drugega. Ljudje, ki so tu za pomoč in nasvet ne zlorabljajo svoje anonimnosti. Menim, da zreli ljudje tega sploh ne počnejo in pravtako ne trošijo energije in časa z brezsmiselnimi obrekovanji.
Rada bi povdarila, da zagovarjam grajo, kadar je ta na mestu. S tem želim povedati, da se najprej prepričaj, potem pa sodi (če to že pač moraš početi). Ne me narobe razumeti, to ni graja, to je le moje mnenje. Še vedno pa menim, da si Primož nikakor ni zaslužil ne graje, ne metanja denarja pod nos.
Nekaj pa me resnično zanima. Pisal si, koliko ljudi je (na račun bogatenja drugih) na robu preživetja, pozabljenih od sveta itd. In kaj si ti za njih naredil? Marsikaj se da storiti zanje, ne zgolj opozarjanje in govorjenje o njih. Dejanja štejejo! Če želiš, ti lahko dam par predlogov, kaj ti lahko storiš zanje (seveda, če želiš)!
Sedaj sem se pa že preveč razpisala:)) Pa brez zamere.
Lp
Pia
Lojze!
Malo v temo brcaš, veš? Pa ne zameri. Forumi so pač takšna zadeva, da se ljudje tudi malo skregajo med sabo. Sicer pa pojdi malo pogledat na forum Mladi o spolnosti… Tako mirno in prijateljsko vzdušje kot trenutno vlada tam, je pravi žegen za našo družbo.
Za kakšne stvari kdo uporablja internet v službi, je pa vsak odgovoren osebno, ne pa moderatorji internetnih strani. Logično, a ne? Vsak je sam moralno odgovoren. Glede anonimnosti pa tole Lojze: svet ni eden, svetova sta dva.
Se pridružujem vsem ostalim mnenjem( Špele, Kaje, Žive, Pie, …. .)
Lojze, tebi pa samo toliko: žal mi je, da imaš finančne probleme, vendar jih s foušijo ne boš rešil. Iz tvojega posta sem namreč razbrala samo to.
Pri tem forumu pa me je pritegnila najbolj anonimnost, ker si resnično tudi jaz ne želim tega kar je že Živa omenila. Lp
O služenju denarja : vsak po svoji vesti…
O državnih službah: tako kot povsod … eni harajo tako, drugi drugače ( in po drugih službah ). Ni pošteno vse matat v en koš!
O furumih: beri, kar ti paše, piši tam kjer čutiš, da moreš nekaj dat od sebe…ostalo pa pusti pri miru
O anonimnosti : hvala bogu, da se ne vidimo v obraz in imamo možnost poklepetet ” kar tako”. Si predstavljaš za koliko zgodb bi bili prikrajšani?
Prejšnji teden je bilo kar malo dolgčas, ta teden pa se kar dogaja. A ni fajn?
Lep dan Lojze, vsi in ostalo
O državnih službah: tako kot povsod … eni harajo tako, drugi drugače ( in po drugih službah ). Ni pošteno vse matat v en koš!
O furumih: beri, kar ti paše, piši tam kjer čutiš, da moreš nekaj dat od sebe…ostalo pa pusti pri miru
O anonimnosti : hvala bogu, da se ne vidimo v obraz in imamo možnost poklepetet ” kar tako”. Si predstavljaš za koliko zgodb bi bili prikrajšani?
Lep dan Lojze, vsi in ostali
Lep dan Lojze, vsi in ostali
Včasih imam občutek, da je res ena od bistvenih razlik med nami ta, da bi nekateri sadili le lepe rožice. Kot da se bojijo konfrontacij in konfliktov. Sama se jih prav veslim, če so konstruktivni. Mislim, da se ljudje spreminjamo ravno na osnovi impulzov drugih, ki so do nas odkriti. Torej, da kaj povedo direktno. Zadnje čase pa se mi zdi, da se folk kar zapre in zakrkne, ko je kdo direkten in ko malo bolj poglobljeno pogleda zadeve..ne le površinsko… Na površini je mir, ni konfliktov, so slame lepe pozitivne besede, lepe želje, pozitivna energija….itd. Vendar to ni edina naša resničnost. Žal z zanikanjem naše temne plati, se ne bomo premaknili. Bolj, ko boste hoteli kaj potlačiti, več ko bo tabu tem, slabše bo. Pavao Brajša je lepo povedal v svoji knjigi Človek, spolnost, zakon (mislim, da je točen naslov)..:”Razlog za težave v zakonu niso konflikti, ampak to, da konflikotv nočemo videti in se z njimi soočati.”