Primož in ostali…
Živjo…
Ko prebiram te forume, vedno bolj dobim občutek,
Primož, you’re so full of ****.
Pa ne tega razumet narobe. Ej tipo, na skoraj vsako temo napišeš odgovor in vsak je tako neverjetno puritanski in tako zelo abstrakten, da imam včasih občutek, da sploh ne veš kaj odgovoriš…
Pa ne “kaj” odgovoriš, ampak kako v resnici bi se naj tvoj odgovor realiziral v materialnem svetu…
Pa res tega ne razumet kot napad nate. Res je zelo vredu, da furaš ta forum, kjer lahko ljudje potožijo in zaprosijo za pomoč, a opažam, da se na forumu izoblikuje skupina istomislečih, ki ima občutek, da imajo samo oni prav o pogledu na ljubezen in partnerstvo, vsak, ki se pa ne strinja z njimi, pa je že nemoralen, bolan, etc….
Rad bi povedal samo to, da PO MOJEM MNENJU (in mislim da te tri besede manjkajo v večini postov na tem forumu!!!), ni ene univerzalne resnice in teorije, ki bi veljala za vsakega človeka na tem planetu, zatorej nihče izmed nas ne more soditi druge ljudi.
Vsak izmed nas živi svoje življenje. Vsak izmed nas ima svoj pogled na to grudo, na kateri živimo. Nič, ampak res nič pa ne posedujete (če mislite da, potem se zelo motite)….
Za zaključek pa še samo en verz iz komada You Lied (Tool, MJK):
Understanding, not demanding.
lp, six
Veš six,
to je točno tako kot je eden napisal za sveto pismo.
To je knjiga z največjimi resnicami na vsem svetu, a kaj pomaga, če si resnico vsak predstavlja po svoje.
Torej, moje mnenje je tako: vsak problem in vsaka situacija sta unikatna za vsakega posameznika, moramo pa upoštevati, da veliko od tega ne vemo, kar napišejo, torej ne razumem, zakaj bi me morali upoštevati v rewalnem življenju. Ali pa drugače, kako bi ti dal nasvet direktno, da bi ga lahko upoštevali, če osebe ne poznaš, kaj šele da bi vedel vse resnice?
Zato je vedno dobro vedeti obe plati medalje, torej je edini in najpogostejši odgovor, pogovarjajmo se med seboj, saj ravno nasprotno mnenje bo dalo vedeti, da smo si različni. Zato pa imajo vsi to možnost, da podajo svoje mnenje in ne strinjam se s tabo, da se izoblikujejo v skupinio določeno mislečih ljudji, ostali so pa za v smeti. TAko kot imaš ti vso pravico napisati, kaj si misliš imajo tudi ostali.
Žal sem jaz samo virtualna opora za tiste, ki bi želeli kaj spoznati in odkriti ali pa najti odgovor, vendar ga bodo morali sami, jaz lahko samo razlagam različne poti.
Odločitev mora biti vaša.
Primož
Itak, da vsak ki nekaj tukaj napiše, se ga mora smatrati kot za njegovo mnenje in ne edini prav. To mora bit vsakemu jasno. Zakaj bi moral vedno pisati “po mojem mnenju”?!
To, kar mi dajemo gor na ta forum so samo informacije. Kaj bo pa drugi človek naredil z njimi, pa je njegova odločitev. Več imaš informacij, večja je možnost, da se boš odločil tako, da bo zate najbolje.
Da bi pa sedaj nekdo šel zapustit fanta ali pa dekle, ker mu je eden to rekel…to je čisti nesmisel. Meni so kar nekaj let govorili, naj pustim fanta, ker ni zame, pa to ni imelo vpliva name. Pustila sem ga takrat, ko sem se odločila sama. Pa tudi, če bi ga pustila takoj, bi še vedno bila samo moja odločitev.
Res ni univerzalne rešitve za vsakogar. Vsak posameznik se odloča v skladu s tistim, kar v nekem trenutku potrebuje. Če ima na razpolago več mnenj, pa morda lažje izbira.
kdo pa koga obsoja, če je to kdo, si to ti!
maš pač problem, ker misliš, da ni univerzalne resnice. je. in to taka, da je ti in veliko izmed nas ne bi preneslo. zato pejt raje na forum “tjavendan”, kjer se boš bolje znašel in razlagal svoje resnice, k po mojem niti ne veš točno, kaj bi rad pa vseeno misliš, da si najpametnejši.
obstajajo neke meje in moralni zadržki, ker če jih ne bi bilo, bi bil en sam kaos v svetu, že tako je dovolj bede, ker ljudje tako mislijo, kot ti.
zanima me tudi, kako bi TI svetoval, ko bi ljudje rabili resno pomoč. verjetno precej po svoje, ampak bi bil odgovor uporaben le ZATE.