Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Primotren

Primotren

Pozdravljeni!

Dobila sem vnetje sečil in zdravnica mi je napisala Primotren 80mg/400mg. Pred pribl. 2-3 leti sem tako vnetje že imela in dobila te iste antibiotike, s katerimi imam zelo negativne izkušnje. Sicer so mi pomagali ampak sem med zdravljenjem dobila glivično vnetje nožnice v (po mojem) najhujši možni obliki in sedaj se bojim da jih spet ne dobim. V lekarni sem kupila kapsule GynOphilus ki vzpostavljajo ravnovesje vaginalne flore in jih preventivno uporabljam v upanju da spet ne dobim glivic.
Sedaj pa k mojemu vpršanju. 2 tableti Primotrena sem vzela včeraj dopoldne in 2 včeraj zvečer in danes ko sem šla na vodo ni več nobenega pekočega občutka. V glavnem pomagale so mi že 4 tablete, jaz pa jih moram pojesti 20!!! Vem, da je antibiotike treba pojesti do konca, ampak me vseeno zanima če lahko zdravljenje skrajšam?? (recimo na 3 dni namesto 5)

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Pri nezapletenem cistitisu pri ženski – da, seveda – vendar se morate zavedati, da v medicini ni nič sto procentno. Če bo vse v redu, bo OK, če ne, pa je vedno možnost, da se kasnejšim težavam pripiše dejstvo, da niste jemali antibiotika tako, kot vam je bilo predpisano.

Če ste sicer zdravi, relativno mladi in ne otrok – torej stari nekje med 18 in 50 let ter v zadnje pol leta antibiotikov niste jemali – skratka, če gre za enostaven (nezapleten) cistitis, potem v tem primeru po mojem mnenju seveda lahko skrajšate zdravljenje. S tem sicer za nekaj odstotkov povečate tveganje za to, da ne bi prišlo do eradikacije povzročitelja, vendar lahko do neuspešnega zdravljenja pride tudi, če antibiotik v primeru uroinfekta jemljete dalj časa (vendar v nekoliko nižjem odstotku).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close