Najdi forum

primerjava Slovenija:ZDA

In se dobro, da Evropa tega ne pocne. Saj ne da ne bi znala razresilti krize v BiH in na Kosovu, ampak valjda je boljse, da se pokolje 300.000 ljudi in se jih nekaj milijonov premesti na druge konce sveta, kot pa da svinjsko in grdo uporabi svoje orozje proti agresorju samo zato, da bo lahko zgradila novega.
Jap, mocna logika.
Tomaz

Jap, oba imata zelo bujno domisljijo.
Tomaz

Naj te potolažim, vem, o čem govorim.
Tudi pri meni se vzbuja dvom o tvojem razumevanju le-tega, ampak očitno te je nekaj zadelo v živo, da si mi kar dvakrat odgovoril.

in vsi skupaj ste v Švici

…v britanskem podjetju MAN (oni sluzbeno, jaz kot begunec).
Tomaz

Če si želel videti, sem na prvo mesto dal tradicionalno vzgojo. Pri tem sem imel v mislih duh v katerem so bile vzgojene ženske in manj to, kako one vzgajajo svoje otroke in je sigurno malo dlje od enakopravnosti med spoloma kot pri nas. Mimogrede, vprašaj se tudi koliko žensk bi pri nas želelo ostati doma in biti izključno gospodinja celo življenje. Odkrito povedano, take žene tudi sam ne bi želel imeti, medtem ko pri tipičnem ameriškem husbandu o tem nisem prepričan.

Napisal pa sem to predvsem zato, ker je to kar precejšen del populacije tam, ki se redi in gleda televizijo.

Te smem vprašati pred čem si pobegnil? Upam le, da to ni bilo ’91 iz Slovenije, če pa ja, upam, da še nisi bil polnoleten in s tem sam odgovoren za svoja dejanja.

P.S.: tega nisem videl v Bowling for Columbine

Kot prvo, Tomaž, ne vem kaj hudiča si tako obremenjen s to Ameriko. Za Slovence pač ZDA niso nikakršen boom. Že dolgo ne. Zanimivo je tudi, da še nihče od mojih prijateljev ni izrazil želje po “življenju v ZDA”, ko se je od tam vrnil. Zdelo se jim je pač zanimivo potovanje, več pa ne. Večina je bila bolj zainteresirana za Kanado, pa vseeno ne toliko, da od same želje po njej ne bi mogli spati. Moji sorodniki iz Kanade so se z odprtimi očmi čudili, da tukaj pa ni dosti drugače kot pri njih. Očitno so pričakovali enako situacijo kot pred 30-imi leti.

Ne vem, zakaj je tako težko dojeti, da v SLO “nobody cares for USA?” In osebno bi si želela, da bi bilo tudi obratno.

Čeprav v Sloveniji še nimamo izoblikovanih vseh pravil in zakonov, ponoči mirneje hodimo po zakotnih ulicah.

P.S.
Kot bivša obiskovalka FDV-ja naj še povem, da je statistika in njena metodologija ena krasna teorija, ki o dejanskem stanju države pove bore malo.

Ti lahko odgovorim namesto Tomaža (se poskušam vživet v njegov položaj:

“Kot prvo, Tomaž, ne vem kaj hudiča si tako obremenjen s to Ameriko. Za Slovence pač ZDA niso nikakršen boom. Že dolgo ne. Zanimivo je tudi, da še nihče od mojih prijateljev ni izrazil želje po “življenju v ZDA”, ko se je od tam vrnil. Zdelo se jim je pač zanimivo potovanje, več pa ne. Večina je bila bolj zainteresirana za Kanado, pa vseeno ne toliko, da od same želje po njej ne bi mogli spati.”

Tvoji prijatelji so tipčni nacistoidni, zaplankani slovenci, ki ne želijo pogledat preko svojega plota.

Čeprav v Sloveniji še nimamo izoblikovanih vseh pravil in zakonov, ponoči mirneje hodimo po zakotnih ulicah.

preveč verjameš tistemu kar so ti natrosili v Bowling for Columbine, še več, to želiš verjeti, ker si tudi sama taka kot tvoji prijatelji.

P.S.: ugotovitve tvojih sorodnikov so čisto na mestu, zato jih bom raje spregledal.

pa brez zamere :-))

:-)))))

Si me vsaj v dobro voljo spravil… ker je danes še večji pogreb kot bi bil petek. Žive duše nikjer….

KAKORKOLI OBRNETE – statistika je statistika. In gre za primerjavo povprečij. S povprečji je pa tako – recimo, da to obrazložimo na primeru plač – peščica zelo visokih in ogromno nizkih. S temi plačami potem peščica ljudi lahko je golaž, ostali pa jemo zelje. In kaj je povprečje? Segedin !!! Točno to, zaradi česar se tukaj kregate.

o, pa je bilo dopoldne kar kar živahno tukaj

Ja, ja, vidim.

Bolj sem mislila na naš posel – v tem času “kolektivnih” dopustov.

Joj, še zdaj mi gre na smeh…. ko tole berem….

> Ne vem, zakaj je tako težko dojeti, da v SLO “nobody cares for USA?”

Ocitno imava razlicne prioritete v tem pogovoru. Jaz sem do zgornje izjave agnosticen – couldn’t care less if you do or don’t. Tebi pa je ocitno pomembno, da “nobody cares for USA”…

Kar mene moti je sirjenje nestrpnosti, primitivnosti, izmisljotin in lazi, ker se potem te kolektivisticni vzorci obnasanja selijo na druga podrocja in kar naenkrat nekomu ni vsec streha na tvoji hisi, ker je vijolicna, ti se pa sprasujes, od kje mu zelodec, da se vtika v tvoje zivljenje, on pa tebi o ubogih prezeblih eskimih, ki jih korporacije nepravicno izkoriscajo…

Tole demonstracijo splosnega nizkega nivoja, pomanjkanja argumentov, nestrpnosti in sovrastva, nerazgledanosti, ideoloske zaplankanosti in neumnosti generalnih kritikov ZDA sem izpeljal z razlogom razkriti to epistemologijo.

Ce zaradi tega pogovora le en bralec spregleda, da je smiselno stvari najprej pocistiti pred lastnim pragom, je bilo vredno.

Biti pameten in deliti nasvete tistim, ki imajo boljse rezultate je sicer dobro za ego, ampak v intelektualnem smislu je to onanija.

Tomaz

Tomaž, malce se sprosti, prazniki so pred nami.

Politika ni črna in bela, vsako državo predstavlja bolj ali manj uspešna vlada, mi pa še vseeno gledamo oder in o zakulisju nimamo pojma. In če ti nisi zaposlen pri samem vrhu kakšne državne administracije, si žal tudi ti med nami – nevednimi. V javnost pricurljajo informacije, ki jim je namenjeno pricurljati v javnost, in služijo predvsem in samo za “pesek v oči”, a ne?
Verjemi, da bistva midva ne bova odkrila. Ker akterjem ni do tega! Midva se lahko pobijeva zaradi zelja, zajec pa bo ves čas tičal v jagodah. Get it?

Uživaj na kresni noči.

Midva se lahko pobijeva zaradi zelja, zajec pa bo ves čas tičal v jagodah. Get it?

Grešnica, bottom line po analizi tega foruma je lahko samo en: Tomaž se rad pobija zaradi zelja. Uživa v prepiru, v občutku, da smo zaplankani, v tem, da on veliko bolje pozna Ameriko kot vsi mi, ki smo videli le Bowling za Columbine. Jaz predlagam samo, da pobegnemo z njegovega (?) zeljnika. Potem bomo seveda naduti in strahopetni zajci, ampak bomo vsaj uživali praznike. V Ameriki gotovo ni takih! 😉

Irena, hvala za lep primer, kako deluje propaganda. Ko Irena nima dovolj argumentov in se izkaze, da v bistvu pa pravzaprav ni ravno najbolje informirana o zadevah o katerih se je prej delala pametno; tedaj Irena tistega, ki ji je to razodel spremeni v stereotip in se naprej bode s stereotipom. Torej ne s clovekom, ki se je pogovarjal z njo in ne s stalisci ali podatki, ampak z necem, kar lahko se naprej oblikuje in lahko v njeni glavi mimo realnosti postane grdo, neumno, obsedeno…
Tomaz

Ali to pocnes pogosto? Namrec, da drugim ljudem tlacis besede, ki jih niso izrekli v usta in potem zapades v monolog, kjer se prepiras s svojimi lastnimi konstrukti, ki naj bi jih drugi izrekli, pa jih niso?

Bolj zdravo od tega je nehati butati z glavo v zid in si priznati, da nimas prav.

Ampak, ko imas mnozico ljudi, ki so prepricani da imajo prav in enega, ki je tako nesramen, da se jim drzne dokazati obratno, tedaj je veliko lazje stereotipizirati tega cloveka.

Tomaz

Pravzaprav ne. Me pa zanima kaj človeka žene k takemu načinu razmišljanja kot je tvoj in se mi zdi, da počasi dobivam sliko in vse bolj se mi zdi, da je res marsikdo od naju zagrenjen, ampak to nisem jaz.

Si pa res bogi, sam proti množici. Deluješ že prav mučeniško.

Dokazi? Kje jih vidiš? Pa menda ja ne misliš, da so ljudje ob tej uri obnemeli zato, ker si jim ti zaprl usta z nekakšnimi dokazi? Saj ne rečem, marsikatera tvoja trditev glede dogajanja pri nas je pravilna, ampak to še ni razlog, da je iz Slovenije potrebno narediti Ameriko ali Švico in, glede na to, da se želiš vrniti: se ti ne zdi, da bi bila selitev iz Švice v Švico precej neracionalna odločitev?

New Report

Close