Mene zanima kaj menite na ta jedilnik:
zajtrk:
2 trdo kuhani jajci
1 kos pirinega polnozrnatega kruha
bela kava
malica:
kos kruha(pira)
3 rezine piščančjih prsi
zelenjava(kumare,paprika ali paradižnik)
lca probiotični napitek
kosilo:
1 majhna konzerva tune-rio mare
zelenjava
malica in večerja-sadje(jabolka,breskve,nektarine ali jagode)
Se da ob takšnem jedilniku in v kombinaciji športanja dokaj zdravo in uspešno shujšat?
Kje imaš kosilo????
Zajtrk:
polno zrnat kruh, skuta, manj sladka marmelada ali
ovseni kosmiči, jogurt, rozini ali
tune + kruh
pij zeleni čaj in ne kave
malica:
kaka skuta, pa kaki rozini not
ali pa kaki oreščki (nič praženo), al pa sendvič s kurjimi prsmi
kosilo:
ni tolk važno, razdeli si krožnik na tretine (maščobe, OH in beljakovine)
Zelena solata ali kaka druga (veliko), pozabi na vse majoneze, dresinge, itd
Popoldne malica:
skuta, tune, bla bla
večerja:
tudi kakor malico, mal bodi kreativna
Ukvarjaj se z aerobno vadbo zjutraj na tešče, popij kak beljakovinski napitek po treningu z utežmi in jej kake vitamine. Sadje mal zmanjšaj, ker ma preveč sladkorja, raje ga nadomesti z zelenjavo.
Pozdravljena moje ime je Monika, ter se ukvarjam s svetovanjem o zdravi prehrani ter hujšanju, če vas slučajno zanima, kako se znebiti odvečnih kilogramov in pri tem ostati zdrav in sit, ter imeti ob tem veliko energije se mi lahko obrnete na moj e-mail naslov: [email protected]
Lep pozdrav, Monika
zdrav obrok vsebuje vse potrebne hranilne snovi : 40% beljakovin ( ribe, belo meso, jajcni beljaki..), 40% polnovrednih OH ( testenine, rjavi riz, pa sadje -ne vec kot 15% pa zelenjava), 20% predvsem nenasicenih mascob
torej
– 5 obrokov dnevno
– vec litrov tekocine na dan ( 3 vsaj)
– kolicino OH prilagodis glede na dejavnost 2-3 ure po obroku. Ce aktivnosti ( treninga) ne bo, jih ne potrebujes. Kar jih je odvec, se nakopicijo v podkozni mascobi
– 4 ure pred spanjem ne jes OH, ampak nemastne beljakovine in zelenjavo
– pa vec moras porabit, kot zauzijes…s sportom, jasno (aerobno na tesce, ce je mozno)
– pojes pa toliko beljakovin v gramih kolikor je tvoja pusta telesna teza v kilogramih
-ne jes hrane z vec kot 20% kalorij iz mascob
– priporocljivi so tudi sirotkini beljakovinski napitki naprimer…po vadbi
– pij zeleni caj
Tvoj jedilnik ni v redu za moje pojme. Tudi za vecerjo ne jej sadja ( najvec ga jej dopoldne)
Če bi hotel vse napotke za zdravo prehrano strniti skupaj bi jih sigurno bilo za ene 3 strani. Uspeh bo torej najboljši tkarat, ko se držiš čimveč teh napotkov.
Najboljše je da ugotoviš potrebo po ogljikovih hidratih, beljakovinah in maščobah, ter nato tehtaš in sestavljaš hrano vsak dan. Vse ostalo so boljše ali slabše špekulacije.