Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom primer kupoprodajne pogodbe/vloge za vpis v ZK

primer kupoprodajne pogodbe/vloge za vpis v ZK

Kupila bom stanovanje. Ali mi lahko kdo pomaga in mu posreduje primer kupoprodajne pogodbe (seveda brez ključnih zasebnih info) in primer vloge za vpis v ZK.
Neizmerno hvaležna bom.
Saša

jaz ti lahko posredujem eno kupoprodajno pogodbo, sicer za parcelo, ampak verjetno ti bo vseeno v pomoč. Če pa ima še kdo drug kako kupoprodajno pogodbo za parcelo (da jo primerjam s to, ki jo imam), naj mi jo lepo prosim pošlje.
Saša, ti pa povej, na kateri email ti pošljem to pogodbo.
Za vlogo za vpis v ZK pa moraš itak kupiti obrazec, katerega ti pomagajo izpolniti kar na ZK.

V kupoprodajni pogodbi mora biti obvezno intabulacijska klavzula za kasnejši vpis v ZK,kajti brez te klavzule te kasneje ne bodo vpisali v ZK.
Vlogo za vpis v ZK pa podaš tako na kupljenem obrazcu.
Intabulacijska klavzula se glasi: *..prodajalec kupcu nepremičnine dovoli vpis lastninske pravice n a nepremičnini, navedeni v XX členu pogodbe*

Če še kaj potrebuješ kar kontaktiraj.

Sem našla tale članek:
Mislim, da mi vaša ponujena pomoč ne bo koristila. :-((((

Iz prve roke ti lahko povem,da notar OVERJA listine, ki jo lahko sestavim jaz kot prodajalec ali kupce. Notar overi podpis prodajalca (ne kupca), od kupca pa lahko ima le ftk. emšo (prva in zadnja stran), v kupoprodajni pogodbi pa vsi podatki ki so bistveni zanjo.

tudi mi smo sami sestavili darilno pogodbo in pooblastilo, pa ni bilo nobenih težav

v pogodbi pa mora nujno pisati, da prodajalec IZRECNO dovoljuje kupcu vpis nepremičnine v ZK. Ta besedica “izrecno” je zelo pomembna in jo notarji zahtevajo.

Ti, nam je pred nekaj meseci overil k-p pogodbo, celo še nekaj jo je popravil, da smo morali sprintati novo verzijo. Mislim, da je to en papirnat predpis, mogoče v Krškem malce crkljajo kakšnega preveč revnega notarja.

New Report

Close