Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje PRIMARNI ALDOSTERONIZEM

PRIMARNI ALDOSTERONIZEM

Spoštovani!

V mesecu aprilu sem se obrnila na vaš forum in prosila za vaše mnenje, (pod naslovom: Neopredeljene hormonske motnje). Svetovano mi je bilo, naj opravim pregled pri tirologu in pri endokrinologu – testiranje skorje nadledvične žleze.
Kaže, da se moja odisejada končuje, …. V juliju sem opravila dva pregleda v endokrinološki ambulanti v KC, nakar sem bila prejšnji teden tudi hospitalizirana na endokrinološkom oddelku in opravila vrsto preiskav. Dosedanje preiskave kažejo na primarni aldosteronizem. Za kakšno bolezen gre? Kako se zdravi?
Kupila sem si dodatek k prhrani “Free radical stop”, da bi čim prej že prišla enkrat k sebi, toda v navodilu piše, v kolikor so prisotni kakršnikoli problemi z ščitnico, (imam benig. tumor) da se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Kaj menite vi?

In na koncu še najvažnejše:
IZ SRCA SE VAM ZAHVALJUJEM ZA PRAVILNO USMERITEV. UPAM, DA MI NE BO POTREBNO VEČ ROMATI OD VRAT DO VRAT, DA BOM DOBILA KONČNO PRAVO TERAPIJO IN SE POZDRAVILA DO KONCA.
Še enkrat hvala!

Ana

Spoštovani!

Primarni hiperaldosteronizem pomeni zvišanje ravni hormona aldosterona v serumu. Ta hormon izloča skorja nadledvične žleze. Vzrok je lahko adenom (tumor v eni od nadledvičnih žlez), ki izloča aldosteron, ali pa gre za hiperplazijo obeh nadledvičnic. V primeru adenoma je terapija kirurška odstranitev. Kadar gre za obojestransko hiperplazijo nadledvičnic, je potrebno omejiti vnos natrija (soli) v organizem in dodati zdravilo spironolakton (Aldactone).
Glede dodatka k prehrani “Radical stop”. Sestave ne poznam. Najverjetneje priporočajo posvet s tirologom zaradi jodida, ki je preparatu dodan. Če je v dnevnem odmerku več kot 150 ug jodida, priporočam posvet z izbranim tirologom.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljena Ana,

mi lahko poveste, če si glukozamin sulfat kupujete v tujini oz. pri nas? Kje?
Čimprejšnje okrevanje vam želim.
Srečno,

Alenka

Draga Alenka!

Kapsule si kupujem na Hrvaškem, na žalost jih pri nas nimajo. Hvala na lepih željah in lep pozdrav pa

ZDRAVO

Ana

Se mi je zdelo, ja 🙁 . Hvala.
Srečno,

Alenka

Spoštovani,

prosim za odgovor, in sicer me zanima, koliko časa traja, da pridejo izvidi preiskav, katere sem opravila za
Cushingov sindrom? oziroma za hormonske monje?

Hvala in lep dan,
Danijela

Spoštovani!

Navadno izvide hormonskih preiskav za Cushingov sindrom opravijo v 10 do 14 dneh.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close