Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni primankovanje kisika med spanjem

primankovanje kisika med spanjem

Pozdravljeni,

naša 3.5 letna hči, odkar je hodila v vrtec je imela vsak mesec kakšno virozo, ampak to je normalno, ker je hodila v vrtec. Nato smo dobili naraščaj in pol leta ni bila v vrtcu in tudi prehlajena ni bila nič. pred mesecem in pol smo bili na morju in se je prehladila in od takrat ima gost iscedek iz nosu. Zanima pa me to, da ima NON STOP, skoraj vse dni v letu, razen sedaj, ko je bila doma gost iscedek iz nosu. Ko spi tudi po 13 SEK NE DIHA, enostavno čez nosek ne more, čez usta pa kot, da ne zna, ko diha se ji prav ugreza prsni koš in med ključnicami. To se je prej dogajalo eno leto in zdaj mescc in pol. Sposodili smo si seturator. kisika in ima med spanjem cca 95,96 97 %, ko bolje diha 97%, med prekinitvami se spusti tudi do 85 %, nato zraste nazaj na 97%. Zjutraj se zbudi in pravi, da jo boli glavica, po treh min. pravi, da jo ne boi več, čez dan pa parkrat omeni, da je zaspana, kadar spi se res matra, smrči in ko spi jo moram kar dostikrat rukniti, da zadiha, se mi res prav smili. Tudi ko gledam srčni utrip na seturatorju je ne reden, iz 80 utripov/min ji v 20ih sek. zraste na 100. Zdravnica je omenila, da je verjetno žrelnica, na alergije je pa negativna. Zanima pa me ali takšno primankovanje kisika škodi njenim možgančkom in kakšne posledice ima še lahko? Drugače ji redno čistim nosek z fiziološko majmanj 5x dnevno, v vsako nosnico po 20 ml, vse spiha ven, ampak čez 1o min je že spet zabasan. Drugače je pa zelo živahna punčka.

Za odgovor se vam res lepo zahvaljujem

Spoštovani,
na vprašanja na tem forumu odgovarjajo zdravniki internisti in pulmologi,ki zdarvijo odrasle ljudi.Otroke do 18 let starosti obravnavajo pediatri.Svezujemo vam,da se obračate na izbranega pediatra.
Bolnica Golnik

Pozdravljeni!

Zato, da po nepotrebnem ne odpiram nove teme, sem se odločila priključiti se v tole, čeprav je že stara…
Stara sem 30 let in imam popolnoma enake težave kot punčka zaskrbljene mamice. Partner mi pove, da potem ko neham dihati, nastane cca. 30 sekundni premor, nato pa zrak počasi spuščam iz pljuč in ob tem spuščam čudne zvoke, kot nekakšno jamranje… Ko me je ob tem kdaj zbudil, sem ugotovila, da sem v večini primerov ravno v tistem trenutku sanjala kakšne negativne obremenjujoče stvari.
Zjutraj sem vedno utrujena, zelo težko vstajam, na splošno imam nizek pritisk (90/60) in imam pri 168cm višine 59kg.
Trenutno sem sicer noseča, sem v 6 mesecu in imam 66kg, ampak težave, ki sem jih opisala imam že celo življenje, z nosečnostjo niso niti izzvenele, niti se poslabšale.
kaj mi svetujete?

Lep dan!

Spoštovani,

piskanje oz. cviljenje v pljučih ni običajno, navedli pa
ste premalo podatkov, da bi se do tega lahko podrobneje
opredelila. Svetujem vam, da se oglasite pri izbranem
zdravniku, ki vas bo pregledal in po potrebi poslal na
dodatne preiskave.

Lp Kristina Ziherl

New Report

Close