Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Prim.dr.Primož Reš- kršenje pacientovih pravic

Prim.dr.Primož Reš- kršenje pacientovih pravic

Jaz sem tudi pri Rešu in sem z obema zadovoljna. Moram prav pohvalit dr. Reš Muravec, ker si res vedno vzame čas in mi razloži odgovore na vsa moja vprašanja, tudi tista bolj neumna 🙂 Je pa res, da znata biti zelo direktna, včasih pri stvareh, ki jih človek ne sliši rad, ampak meni ni še noben od njiju rekel ničesar neprimernega oziroma neosnovanega.

ja, tudi midva hodiva k Rešu. In ja, to definitivno ni prijazen in sočuten zdravnik.

jaz sem imela marca punkcijo in nisem dobila nobene anestezije ali česarkoli. Delala mi je pa ena tretja (ne Reš, ne njegova hčerka). Res pa je, da sem imela samo 1 celico. Je pa bolelo kot hudič… si ne predstavljam kako mora boleti za več celic brez anestezije… mislim, da se bom naslednjič nažrla protibolečinskih tablet 😀

Srečno vsem

Amor_ona: boli enako, ali imas 10 celic ali pa nobene. Sem stestitala na lastni koži, žal..

Bila pri Rešu pred nekaj leti. Po njegovi zaslugi imam otroke. A vseeno se strinjam, njegov odnos je nikakav in res ne vem kako lahko tak človek že toliko let dela in mu zaradi kršitev pacientovih pravic ne odvzamejo licence. Pa strokovnjak gor ali dol.

O samem poteku zdravljenja ne bi zgubljala preveč besed. Meni so bile ure UZ totalno nečloveške (med 5 in 6 zjutraj), v ordinaciji nisem bila nikoli več kot 5, max. 10 minut, vedno se je mudilo… Punkcija je bila brez anestezije (nihče, še posebej pa človek, ki tega ni doživel ne bi smel reči, da kaj takega ne boli), nikoli mi ni priporočil kakšen dan bolniške (vsakič sem šla po punkciji in et nazaj v službo). Terapijo mi je določal malo na pamet…

Kljub vsemu sem hodila k njemu. Ker mi je bilo lokacijsko blizu, ker sva bila praktično takoj, ko sva hotela na vrsti, ker so se postopki hitro odvijali, ker sem dobila postopke večinoma brezplačno, ker nisem nikoli na letela na njegov grozno slab dan – ko te žali od A do Ž. In ker je uspelo. Prvič, tretjič (žal ne do konca), četrtič.

Mislim da pri njemu dobro spelješ, če si normalne postave, mlada (okoli 30, raje malo manj), če ima težave mož (ker potem nima kaj dosti komentirat pri tebi), če nisi zahtevna glede dodatnih vprašanj, razlag in pojasnil (odgovore poiščeš raje drugje) in predvsem, če si karakterno dovolj močna, da se te njegove pripombe ne dotaknejo (jih sploh ne slišiš, oz jih takoj pozabiš). In da imaš srečo, da nimaš dodatnih zapletov, ki jih s sabo prinaša zdravljenje.

Je pa tempirana bomba in priznam, če bi eksplodiral pri meni, bi tudi jaz danes pisala drugačen zapis.

bila v Po, Lj, Mb….
način povsod drugačen.. Pri Rešu je šlo tako: obregnil se je ob najina leta in kg, v sekundi odreagiral mož z besedami, če mu kaj ni prav, lahko midva s svojim denarjem greva tudi čez mejo…. do konca postopka kot cuker, imava dvojčke iz Postojne…
ne pustite se žaliti,jasno in glasno,sploh pa takoj prekinite nedopustno vedenje…
lp

Jaz sem imela 4 zaporedne IVF postopke pri njemu z zelo slabimi rezultati. Tudi do transferja ni prišlo nazadnje. Ko sem ugotovila, da je zadaj samo denar, sem prekinla in šla v MB, kjer sem v prvo dobila otročka in 4 zamrznjenčke.
Super je, ker si v želji po otročku, takoj na vrsti. Samo tiščanje v IVF iz meseca v mesec aboslutno ne daje rezultatov, saj so potem vsak IVF slabši. Telo je preforsirano, psihično si utrujen in jajčna zaloga se nima časa obnoviti.
Deležna sem bila tudi ponižanj. Ko sem ga vprašala, zakaj ne pride do oploditve po njegovi oceni, mi je rekel, da sem pač za nič. Ste kot lep Mercedes brez motorja. In tak avto nam nič ne koristi in pogleda moža. Po punkciji sem ga prosila ta tableto proti bolečinam, pa sta oba z hčerko brundala, da nimajo oni Nalgesinov in da bi mogla s seboj prinesti, če sem mehkužna. Ko sem prosila, če se lahko uležem po punkciji, je rekel da nimajo bolniških postelj. Čeprav je bila zraven soba s posteljo, saj so bila vrata odprta.
Ko sem prejela račun, je bila gor postavka za anestezijo pri punkciji, katero sploh nisem prejela.

Oba z Uršo sta enaka. Brez kančka spoštovanja in moralnih vrednost. Samo denar, denar, denar…

Razumem punce, ki ga hvalite, saj vam je pri njem najverjetneje ratalo. Meni ni ne v KC LJ niti pri Rešu. Vem tudi, kako način postopka, odnosi vpliva na počutje pacientke. MB je super in se splača postaviti v vrsto pri njih. Srečno vsem!

Se popolnoma strinjam z napisanim.

Pozdravljene,
tudi sama imam že kar nekaj izkušenj z omenjenim. Pravkar sem v tretjem postopku ( 6 dan po ET ). Prejšnja postopka oba pri Rešu, vsak drugačen, v vseh pogledih, tudi v Reševem odnosu in sem bila kr malo skeptična, če grem še tretjič k njemu. Zato, pa vam moram povedati, da me je v tem postopku res prijetno presenetil. Že na posvetu je bil bolj prijazen, zgovoren. Na sami punkciji, pa res nepričakovano človeški in nežen. Moram priznati, da sem se same punkcije zelo bala in potem še partner ni smel v operacijsko ( nov protokol v novih prostorih, očitno ). Pa me je med celotno punkcijo opogumljal in me za vsak vbod pripravil, na koncu, pa je tudi vse skupaj precej manj bolelo kot pri prvih dveh postopkih. Ko sva odhajala me je celo pohvalil, da sem bila pridna in to mi je dalo res eno pozitivno energijo, ker v prvem postopku mi je rekel, da sem slaba in sem se potem kr zjokala v avtu. Pa tudi na transferju je bi res prijeten in spet me je pohvalil. Priznam, da sem se ga do sedaj kr bala, očitno je imel sedaj ravno dobre dneve al kaj pa vem, ampak res ga ne morem kritizirat. Sedaj samo še upam, na uspeh, na pozitiven test.

resov odnos mi je bil nesramen a zivljenjsko realen, si predebela, sta kadilca….kar se dela tice je profesionalen, punkcija popolnoma brez bolecin pri primozu, pa smo pridelali kar 18 jajcec..ampak kljub temu tri neuspesni ivf in dvakrat neuspeh z zamrznjencki. najbolj zalostno pa je bilo to da pridem na prenos zarodkov, ki naj bi ga opravila hcerka ne vem zakaj ni bila moj zdravnik, in zenska ni mogla priti notri ni znala ustavit in mi je rekla pojdite domov pridite cez dva dni na prenos halllooo. primoz pri vnosu tega zarodka rece si pac stengasto narejena…ok, zamenjala kliniko za maribor…uspeh v prvo. tko da tiste ki ste najbolj obupane ze pojdite v maribor, lahko bo tudi vam kot meni pri 34 posijal soncek.

Ve morda kdo, kam lahko take arogantne in brezvezne dohtarje prijaviš, morda varuhu pacjentovih pravic? Odgovarjajo komu – ali jim je vse dovoljeno? Hvala.

Ko sem prebrala komentarje, me je kar zmrazilo ob misli na mojo izkusnjo pri njemu.
Njega sva izbrala, ker ni bilo cakalne dobe in po mnenju nekaterih ginekologov, ces da je strokovnjak z dolgoletnimi izkusnjami.
Pri njemu sem imela tri postopke, Rezultat: ena izvenmaternicna nosecnost ter dva minusa.
Prvic, ko sem bila pri njemu me je vprasal, kdaj sem imela zadnjo menstruacijo pa sem vzela telefon, da mu bom povedala in me je ze nahrulil, da bi morala to vedet takoj, da druge zenska kar izstrelijo.
Vedno se mu je mudilo:” dejte ze skocte gor na mizo” ali “a se se niste preoblekli” Ali “ kaj se cakate” inp.
Da o samem postopku sploh ne govorim. Bolelo me je zelo, veliko celic, njegov komentar pa da sem mehkuzna in da se moram naucit potrpeti. Seveda te flikne takoj dol iz mize in ze je druga gor. Sploh nimas casa karkoli vprasat. Prvic se je koncalo s plusom, vendar sem zacela krvavet (sicer ne veliko). Ker sem enkrat imela izvenmaternicno nosecnost, sem ga poklicala in mu povedala kaj se dogaja pa je trdil, da sigurno ni tudi sedaj IM, da jo to z IVF skoraj nemogoce. Pa mi ni dalo miru in sem odsla na urgenco……jajcevod je pocil in nujno so me operirali zaradi notranje krvavitve in Ja, bila je izvenmaternicna nosecnost (toliko o strokovnosti).
Ostlala dva postopka sta bila neuspesna in po njegovem mnenju sem bila pac SLABA.
Odlocila sem se, da k njemu ne grem vec in sva z mozem odsla v tujino……..in potem clovek spregleda in vidi, da to kar mi dobimo v Soveniji NI normalno in kaj pomeni strokovnost. Ce bi sedaj sla nazaj bi mu povedala tocno vse kar si mislim!
Pa vse tiste ki pravite, da stvari pove kot so in ne olepsuje pa tudi ni res. Moj AMH je bil odlicen pa je in rekel, da bi bil lahko boljsi. Pa mi povejte, kako bo rezultat sploh lahko pozitiven, ce ze v startu startas z negativnimi custvi?’ Ne rabim olepsave, ampak nesramnosti pa tudi ne, sploh pa ko si ze tako ranljiv. Za uspesnost niso potrebna le zdravila in strokovnost, tudi odnos veliko steje.
Drage punce, ni potrebno da smo tretirane kot kos mesa oz. kot kos dreka, ne dovolite si tega kot sem si jaz in veliko drugih deklet, namrec LAHKO je tudi drugace!!!

Veliko srece

zlatolaska,
hvala za zapis.. za katero kliniko sta se odlocila in kaj sta doslej opravila tam?

Zlatolaska1 tudi mene zanima, kje v tujini ste bili, kontakt, cena, kaksen postopek je bil, casovni okvir…
Sem imela namen iti k dr Resu, pa me je kar minilo, ko sem vse to prebrala. Da ne da lokalne anestezije pri punkciji!?! Pa se na racunu je kot postavka!?!

Takole, bom pa še jaz delila najino izkušnjo z gospodom Rešem.

Za Dravlje sva se odločila, ker ni bilo čakalne dobe in sva termin dobila v manj kot mesecu. Na prvem posvetu mi je po dveh minutah uz pregleda rekel, da jaz sploh ne ovuliram, da imam grd jajčnik. Drugega jajčnika ni videl, ker ga je takrat prekrivala vodna cista, ampak je rekel, da tudi če ga ne vidi, lahko z zagotovostjo trdi, da je tudi ta slab. Nad tem sem bila res šokirana, saj sem bila mesec prej pri svoji osebni ginekologinji, ki je opravila pregled in ni opazila nobenih posebnosti, na uz pa je videla tudi vodilni folikel in še rekla, da se bliža ovulacija. Ko sem dr. Rešu to povedala in rekla, da vsak mesec merim bazalno temperaturo, opravljam ovulacijske teste in spremljam spremembe v telesu, ki vsi kažejo, da ovuliram, mi je zabrusil, da so ovulacijski testi brez veze, nezanesljivi, stran vržen denar in pa da ovulacije ni možno videt na uz. Vztrajal je, da nimam ovulacij.

Medtem je partner oddal seme za spermiogram. Naj povem, da sva pričakovala podrobno analizo semena z vsemi parametri, ki jih spermiogram mora vsebovati. No, dr. Reš je seme na hitro pogledal pod mikroskopom, pred tem pa še dejal: “No, pa da vidimo, če je vaš mož kaj vreden.” Šoka nisva mogla skriti. Ko si je ogledoval plavalce pod mikroskopom, je rekel, da “eden bo pa že priplaval gor”. Moževa varikokela očitno ni nobena ovira.. je rekel, da to je larifari in da se sploh ne priporoča operacija in da ne vpliva na kakovost semena.. Ok, operacija mogoče ne, kaj pa kakšni prehranski dodatki za izboljšanje semena? Nene, vitamini so brezveze, sam strošek.

Ker sem postavljala en kup vprašanj, me je poskušal še užaliti, ampak je pravočasno obmolknil, ko je videl najine izraze na obrazu. Rekel mi je samo: “Glejte, gospa, če ste prišli sem, potem mora biti nekaj narobe z vami.” Brez kakršne koli krvne preiskave, brez pravega spermiograma mi je predpisal klomid. Je rekel, da s tem “kar zanosijo”.

Še nikoli se nisem počutila tako razčlovečene in še nikoli nisem bila deležna tako šovinistične obravnave. Res sem se počutila, kot da sem se teleportirala nazaj v leto 1950, ko se pri obravnavi neplodnosti ni upoštevalo moškega. Je pač kriva ženska. Iz pisarne sva odšla brez pozdrava, sestre so mi vrnile kartico, ena mi je še rekla, da mi napotnica velja še eno leto, ker je očitno predvidevala, da naju ne bo več nazaj.

Ta izkušnja mi je pustila hude travme. Več mesecev po tej izkušnji nisem zaupala svojemu telesu. Kar naprej sem imela občutek, da je res nekaj narobe z mano. Pol leta kasneje sem šla na ponovni pregled k osebni ginekologinji. UZ je bil bp, jajčniki lepi, cista je izginila.. to mi je malenkost vrnilo zaupanje vase in svoje reproduktivne organe. Prestavila sva se v Maribor in zdaj čakava branje izvidov. V profesionalnosti in odnosu sploh ni primerjave. S partnerjem pa resno razmišljava, da bi Reša prijavila, ker so njegove prakse 50 let za časom, odnos je pa uničujoč in katastrofalen.

Če ne izgledate kot top model oz. Izgledate starejše od 25let in imate več kot 50kg in niste imune na ponižujoče komentarje ne hodit k njemu. Tip bo komentiral vse od celulita, do velikih sramnih ustnic, celo povešenih dojk. Meni je dejal, da zgledam starejsa od 27let, ker imam precej povesene dojke. To nikakor ni normalen komentar zdravnika, to je resnicno krsenje pacientovih pravic in to ni osamljen primer, tip resnicno ne bi smel imeti licence, njegova hci je ista kot on, sadisticna in neprofesionalna.

Ne samo, da dela punkcije brez anestetika tudi abortuse opravlja na živo in brez računa. Pri tem brez njegovega poniževanja in diskriminacije seveda ne gre. Bog ne daj, da te vidi zraven jokati, ker še bolj dobi veselje za sadistično izživljanje.

Pri abortusu se tudi ne ozira preveč na to v katerem tednu nosečnosti je pacientka samo, da se dobro plača.

Za zdr. zaplete in posledice slabo opravljenega dela ne želi prevzeti odgovornosti, tudi dokazati mu ne gre ničesar, ker iznajdljivec ne izda računa, zato ni dokaza, da se je poseg resnično zgodil pri njemu. Ta center v Dravljah bi morali zapreti skupaj z Rešem.

Ne vem kaj naj si mislim o Rešu. Res ima komentarje takšne in drugačne sploh se v žensko obregne, moške ščiti. Pri nama je bila pri obeh težavica, partner malo slabši spermiogram, jaz malo nižji amh. In krivec sem bila jaz, samo jaz, moški nikoli problem, moja jajčeca so slaba in to je na vsakem obisku poudarjal. Enkrat je rekel partnerju, da sem kot jabolko, navzen lep a kaj to pomaga, če je noter gnilo.

Naju ni to nič prizadelo, vsakič ko sva šla iz centra sva se smejala na njegov račun še nekaj časa, ker vmes je dejansko tudi imel smešne pripombe. Kar se punkcije tiče, lahko rečem da je bilo neboleče in da je lepo spodbujal, bil ful prijazen.

Mešani občutki no, se mi zdi da ima take komentarje, ker misli da je smešen in kul ampak gre včasih predaleč.

Hvalabogu sva midva bila samo enkrat v postopku.

Njegova hčerka pa hladna nič nima v sebi da bi izžarevala nekaj pozitivnega.

Tudi meni je hotel punkcijo narest brez lokalne …. sedim na stolu in se, ko je hotel že začet opravljati svoje delo, spomnim da nisem dobila inekcije pa sem ponorela in zahtevala naj mi jo takoj da in mi jo je potem dal….sam kar povzdignila glas….hvala bogu sem prvič dobila inekcijo tako da sem vsaj vedla, da jo moram dobit….res da sem mela samo 1 folikel…pa vseeno…svašta…ne moreš verjet, če ne doživiš….

Jaz sem zaenkrat zadovoljna, sem v 2. postopku. Jaz sem tudi že v letih, ko so jajčeca slabe kvalitete, razumem to in me ne prizadene, zavedam se, da je v meni problem. Ne jemljem tega osebno, leta so tista, ki prinesejo omejitve.
Všeč mi je, da je direkten,pove, da so moznosti majhne in ne vliva nekega upanja. Pri obeh punkcijah je bil zelo prijazen.
Meni je tudi všeč, da je vedno dosegljiv.

Jaz sem pri dr. Rešu ze 5 let, vmes sem bila eno leto v MB…in sem se vrnila nazaj k dr. Rešu za katerega lahko rečem, da je zdravnik na mestu. Zadev res ne olepsuje, pove kot je….in jaz raje to vidim, kot pa da mi nekdo sadi rozice in si ob neuspehu se samo bolj pobit. Je pa res tudi odvisno kako si obcutljiv oz. zjamran.

Prav tako ga je vedno na razpolago, ni vazno ali je delovni dan, nedelja ali praznik. Jaz lahko rečem, da je tudi zelo socuten in mu ni mar za izgube pacianetov!

Je pa res, ce isces in analiziras vsako besedo, ki jo rece, hitro najdes njega kot bav bava…

New Report

Close