Najdi forum

prilagodba

Poštovani, moje djete je djete s teškoćom u razvoju. krenuli smo u školu pa me brine kako da sve maksimalno posložim u red da moje dijete bude zadovoljno i da se ne osjeca manje vrijedno nego ostala djeca. u vrticu je bilo stvarno sve u najboljem redu i zbog toga smo bili jako jako sretni. u školi su rekli da će imati osobu koja će mu pomagat ali za to je potrebno malo pričekati. brine me to prijelazno razdoblje jer ovo su mu prva iskustva iz skole i ne zelim da mu skola postane odbojna. onda ce biti sve puno teze.

Poštovani, svakako razgovarajte s učiteljicom i objasnite joj svoje nedoumice. Zajedno s njom (i stručnom službom škole) dogovorite načine i metode koje će biti optimalne za Vaše dijete. Škola je nova situacija za svako dijete i potrebno je neko vrijeme za adaptaciju na nova pravila, novu okolinu i sasvim novi i drugačiji način rada. Djeca su vrlo često jako motivirana za rad (posebno na početku prvog razreda) i to treba iskoristiti za stvaranje pozitivnog radnog okruženja u školi i kod kuće. Možete napraviti vizualni raspored za svaki dan tako da dijete točno zna što ga čeka i koje su njegove zadaće. Sretno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close