prikrivanje uživanja marihuane s strani partnerja
Živijo,
kako bi odreagirali, če bi ugotovili, da vam partner (v 40 letih) nekaj skriva… zasledila sem, da mi partner po skupnih 15 letih življenja prikriva uživanje marihuane.
Sama sem presenečena, da mi nekaj prikriva/skriva s tem, da nimam nič proti marihuani, ne razumem pa zakaj skriva nekaj pred menoj ?
V zadnjem letu smo imeli tudi nekaj sprememb predvsem z njegove strani (menjava statusa službe, višja pozicija dela in plače itd.,, kar so pozitivne, a partner je postal zaprt, manj se pogovarja. Ko odpre usta pa je zbadljiv, občasno nesramen, podcenjuje, …
Kako bi se vi počutili, kaj bi si mislili? Bi ga vprašali, mu povedali ?
Kako bi odreagirali, da vam skriva uporabo uživanja marihuane ?
Hvala za vaša mnenja.
Spoštovani,
znano dejstvo je, da so temeljni pogoji za globoko stabilno partnersko vezo popolna iskrenost, na tem temeleče zaupanje, vzajemna dobronamernost, empatija itd. To, da eden od partnerjev nekaj skriva je vsekakor signal za skrb in razloga za pogovor. Veljajo bi se pogovoriti o razlogih, da partner nekaj skriva in nazaj uvesti iskrenost. Prav tako je opisana sprememba vedenja razlog, da se dvignejo alarmi v smislu: kaj se dogaja. Nekaj se je spremenilo, ne vemo pa kaj in zakaj. Tudi to bi seveda veljalo raziskati s pogovorom. Verjetno bi se tako odprle pomembne teme: kaj partnerja moti, da se tako obnaša; zakaj ne uporablja odraslega načina za izražanje svojega mnenja in pogajanja za svoje interese; kakšno obnašanje do sebe vi dovolite in zakaj; kako sta nasploh opremljena za upravljanje s konfikti; itd
lep pozdrav,
Uroš Drčić