Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? PRIKRITO-PINHOLE GLASSES

PRIKRITO-PINHOLE GLASSES

Zelo izboljša vid ali celo odpravi napake na očeh.
To je prikrito,ker propade večina optikov in okulistov.

Kaj je to in kje dobiš?? Bodi bolj natančen/na.

Hvala

Tukaj imaš naslov jaz sem jih naročil iz Kanade,
http://www.pinholeglasses.org/Firbčna je pisal/pisala:
>
> Kaj je to in kje dobiš?? Bodi bolj natančen/na.
>
> Hvala

Ta očala obstajajo že več kot 20 let in če bi res trajno izboljšala vid, bi že vsi vedeli za to. Okulisti in optiki tega sveta pač niso povezani v kartel, ki bi preprečeval določene informacije, da bi prihajale do javnosti.

Očala trajno ne izboljšajo vida.

Ja, no, če bi si enkrat nataknil ta očala na nos, bi se ugriznil v jezik. Morda trajno ne izboljšajo vida, jaz pa sedaj vidim tudi tisto, kar prej s korekcijskimi očali nisem videl. Moje oči niso več tako utrujene (delam z računalnikom) in jih priporočam, še posebej tistim, ki ne morejo prebrati drobnega tiska na položnicah 🙂 Na ebayu jih kupite za 1 US dolar + poštnina (cca. 2 dolarja).

Pa še da dopolnim. S tem se popolnoma strinjam. Očala z dioptrijo nosim že dvajset let, in v teh letih se mi je dioptrija povečala z 0,25 na 2,5. Torej, očala z dioptrijo ne izboljšajo vida. Omogočijo samo, da pravilno vidimo, s tem da zgoljufamo oko ali očesni živec. Torej so samo bergle za oči. Z rastrskimi očali pa vsi, ki nimajo prehude okvare oči ali prevelike dioptrije (nad 5) vidijo in lahko preberejo kakšne tekste na blizu in daleč, seveda z omejitvami. Z rastrskimi očali ne vidite kristalno čisto in ostro, ampak VIDITE. Ta očala prisilijo oko k telovadbi očesnih mišic, ki upravljajo lečo in s tem se izboljšuje vid, definitivno (prav tako kot druge vadbe očesnih mišic, vendar so tiste vaje prisilne). Dovolj je, da rastrska očala nosite pol ure na dan. Že po prvi uporabi boste videli razliko. Tu je še link in poskusite, pa se sami prepričajte:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250652051350&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

.. pinhole glasses in vidno polje? Kaj je z vami ljudje. polovico vidnega polja izgubiš. Sicer pa je jasno, da z lomom svetlobe pri prehodu skozi luknjice izostrimo vid. Če je bil kdaj kdo pri kakšnem resnem oftalmologu (ne okulistu) bi vam morda nataknil na testna očala tudi tak črn krogec z luknjico v sredini. Sicer pa – tudi telo samo pogrunta to, da čez manjšo luknjo bolje vidiš – škiljenje (oz pravilno definirano gledanje s priprtimi vekami) je npr prvi znak, da nekdo rabi očala.

Pri višjih dioptrijah se ta učinek btw ne pozna dovolj. In če boste vozili s takimi očali, sezna zelo slabo končat..

Oči so ful dragocene, to je res, se pa samo čez mejo dobi pol cenejša očala kot v LJ.. Velja preverit pred nakupom, pogosto pridejo cenejša kot z uveljavljanjem recepta pri nas (vsaj pri moji dioptriji je tako)

Za gledat TV so boljše kot 3D in cena je ista. Oboje 30 evrov. In da meni so spravile dioptrijo iz -1 na -0,5. No obe dioptriji sta bili ugotovljeni na pregledu za vožnjo avta v razmaku pol leta, ker mi ga zaradi tiste -1 niso hoteli brez očal dati za tri leta kot ostalim.

Pri opazovanju skozi “pinhole” očala je slika boljša, ker se pri gledanju skozi luknjice poveča globinska ostrina. Vendar pa traja izboljšanje samo dokler so očala na nosu, nobenih trajnih učinkov nimajo.
Pri gledanju skozi luknjice se optične napake ne vidijo, slika pa je temnejša.
Pripiranje vek tudi pomaga, to vedo vsi kratkovidni….

Če bi bilo to res bi bila seveda to novica svetovnega formata in v dobi interneta take novice ne bi bilo mogoče nikakor zaustaviti.

http://www.eyeoptimaskpro.com/ imajo že nov model, ta masira in naj bi odpravil dioptrijo. Toda resnica za kratkovidnost je samo, da oddaljuješ besedilo. Za cilinder pa sukanje oči in vis relax kapljice.

New Report

Close