Najdi forum

Prikrita anoreksija?

O fantih in motnjah hranjenja se sicer ne govori dosti, samo se mi včasih dozdeva, da imajo nekateri iste probleme, le da je to bolj prikrito.
Gre namreč za enega frenda, ki ima 22 let, 187 cm in tehta 68kg! Meni se to zdi zelo malo… Sicer o njegovih prehranjevalnih navadah ne vem prav veliko, poudarja le to, kako on poje kar 2 kosili, ko drugi še enega ne zmorejo… kako se pozno zvečer baše s keksi… Malo sem začela dvomiti takrat, ko sva se pogovarjala o manekenkah in on meni, da sedaj ni več tako vitkih manekenk in da se je problem anoreksije umiril, medtem ko se meni zdi, da je število smrti zaradi vitkosti, vsaj po poročanju v medijih, v zadnjem času med manekenkami zelo naraslo. In tudi med filmskimi zvezdami je veliko anoreksičnih. Njemu pa se vse zdi ravno nasprotno.
Druga stvar, ki mi je čudaška je to, da se ne mara pogledat v ogledalo, ker si je grd!
Bi lahko tukaj šlo za anoreksijo? Kako lahko to izvem? Če bi mu omenila, bi sigurno zanikal.

Izvedeti ali ima anoreksijo ne moreš kar tako, razen, če ga to direktno vprašaš. Mogoče bi lahko izvedela tako, da ga večkrat povabiš ven jest ali pa mu ponudiš kaj. Ne vem. Opazuj tudi njegovo telo. Če se mu vidijo vsa rebra in je zelo suh, potem zagotovo ne je veliko.

Pozdravljeni,
zveni kar zaskrbljujoče. Jaz bi rekla, da bo se najbolje, da mu izrazite vaše skrbi glede njegovega odnosa do hrane in teže in postave. In da ga vprašate, kaj pa on misli, kako si reči razlaga.
Zdaj ni čisto jasno, kljub njegovi nizki teži, ali se on kaj sekira glede teže, ali se doživlja kot debel in “potreben hujšanja” ali se prav tako kot ti čudi, da ima kljub redni in dovolj kalorični hrani tako nizko težo.
Prav tako ni jasno, ali le rad je in veliko je, ali se prenajeda, naskivaj, z občutki krivde….
Se strinjam s tabo, da je trenutno več novic o tragičnih posledicah anoreksije tudi med znanimi osebnostmi. Morda on o tem ne bere, ali pa ga “živcira ta tema”.
Pomisli še, ali se njegova nizka teža kaj odraža pri njegovem življenju, pri tem koliko je aktiven ali družaben.
Morda si lahko kaj več o anoreksiji še prebereš na kateri od spletnih strani ali zaviješ v knjižnico, ali se najaviš na “informativni posvet” na keterem od naslovov za pomoč pri motnjah hranjenja.

New Report

Close