priklop na internet
Sem naročen pri Amis.net-u. Za neomejen dostop plačujem 4.581,00 naročnine na mesec. Impulze pa po znižani tarifi za internetni priklop Telekomu. Ker zaradi posla, sem programer, velikokrat prenašam kaj po internetu in e-pošti gor pa dol, se mi zdi, da se mi tako najbolj splača, vsaj takrat, ko sem iskal ponudnika in primerjal ponudbe, se mi je zdelo tako. Hitrost prenosov se mi zdi v redu in tudi s prijavljanjem ni težav, tako da sem z Amis.net-om zadovoljen.
Kabel imam preko Siola. Sam priključek mi je urejal naš lokalni distributer, kateri tudi vzdržuje ta naš kabelski sistem. Šla sem lepo k njemu in izrazila željo po internetu. Vse skupaj me je prišlo približno 75.000,00 sit. Mogoče kakšen tolar manj. Mesečno plačujem Siolu 8.000,00 sit mesečne naročnine in sem lahko na netu 24 ur, če je taka moja želja. Toliko pa tudi plačam, če nisem nič gor. No, in ker med poletnimi meseci nekako ni časa za net , sem na Siol poslala dopis v katerem sem ji prosila za začasni odklop interneta. Ko se bom odločila za priklop, jih bom samo pismeno o tem obvestila in mi ga bodo priključili nazaj brez dodatnih stroškov.