prijateljtsvo
Najprej en prav lep sončen pozdravček. Sem skoraj 20-letna punca.
Obrnila sem se na vas v upanju, da mi boste lahko svetovali!
Problemček pa je naslednji. Zaljubljena sem v tega prijatelja, ki je bil včasih moj fant in sicer dve leti. Skupaj sva se dobro razumela, vendar sva šla narazen po njegovi želji. Saj je rekel, da še ni pripravljen za resno zvezo in da hoče malo uživat. Sedaj ima punco nekje 3mesece, do katere vsaj meni pravi da čuti nekaj, kar pa za njo ne morem trditi. Zadnjič sva se nekaj pogovarjala pa mi je pač rekel, da ni tako kot bi moralo biti, saj je ona baje še zmeraj zaljubljena v bivšega fanta. In polj mi je tvezal, da me še ni pozabil, da ne more pozabit dve leti, da me mora objet, da je tko dobro z mano pogovarjat ipd… začel je omenjati tudi čas ko sva bila skupaj, kakšne bedarije sva počela itd… Pogovor je bil miren in intenziven, ves čas sva si strmela v oči, in kar svetle so se vsakemu. Skratka imam problem, katerga ima tudi večina ljudi, zaljubljena sem v prijatelja,. Ki pa je bil nekoč moj fant. Moram omenit da je bila zveza resna, vendar zaradi določenih zadev ni šla tako kot bi morala. Sedaj sem dokaj odrasla in vem, kaj sem počela narobe. Skratka prijatelja bi rada imela nazaj kot svojega fanta. Jutri greva verjetno ven in se bova zagotovo srečala. Zelo me boli v srcu in tišči, ker se bojim da bo narobe razumel. Rada bi mu povedala kaj čutim do njega, vendar se bojim, da se bo boril za punco, kajti punca mu je dokaj všeč. Vem da ni zaljubljen v njo, ampak ga pač privlači, kar mi je tudi sam zaupal, da neve kaj mu je. Glede nje pa se ful samo slabo sliši, še njena najboljša kolegica je ful proti temu, da sva si midvi zelo dobri, in mi pač pove, da zveza verjetno nebo dolgotrajna, kajti punca baje ni zagreta zanga.
No ne vem, nočem ju narazen spravit, saj jima želim sreče, vendar čustev do njega ne morem zanikati! In resnično si želim, da bi ponovno midva bila skupaj!
KAtka, za vsako ceno in na vsako silo, ne prinese nič dobrega. Ti ga lahko prepričaš, da pride nazaj k tebi, lahko tako narediš, da jo bo pustil in bo prišel, vendar če si on tega resnično ne želi, bo ravno tako okleval pri tebi, ko bo imel misli pri eni drugi.
Ko izbiramo partnerja za ljubezen, ne bi smeli siliti, niti bili rperačunljivi, kajti vse to je varanje ljubezni in naredimo foro v levo, samo da tisti trenutek je, prej ali slej se nam ljubezen maščuje in pride na dan črna plat ljubezni. Tista žalostna. LAhko mu pvoeš, kaj meniš, ampak to je pa tudi vse, kajti ostale stvari mroa on razčistiti sam s seboj, ne pa ti njemu.
Ljubezen je v nas, in samo naša želja jo lahko vzljubi ali zatre. In če ni popolna, tudi zveza ne more biti.
primož
Tudi jaz sem bila na tem….. Tudi stara sem toliko kot ti….. Pa sem ga pozabila, čeprav ga imam še vedno posvoje rada. Ampak nisem se hotela vmešavat v njegovo zvezo, al pa se neki silit. Tko da sem raje malo potrpela.
Pa še me stisne, kadar med pogovorom omeni punco, ali pa ga glih slučajno pokliče. Takrat se samo spogledava in ostaneva brez besed. Ja, težko je biti prijatelj z bivšim…
LP